Senzacionalno otkriće - lijek za nevjerne muškarce!

Znanstvenici su došli do senzacionalnog otkrića kako. Britanski znanstvenici s dva najveća sveučilišta otkrili su mehanizam koji se krije iza kemijskih spojeva u mozgu, a koji može spriječiti loše ponašanje. Oni planiraju patentirati sprej ili tablete koje će spriječiti muškarce u varanju, kockanju i sličnom neprihvatljivom ponašanju,prenosi Broj1.hr.

"Sposobnost da reguliramo ponašanje kao odgovor na fizički i društveni svijet je ključ prilagođenog života", izjavio je prilikom predstavljanja rezultata dr. Frederic Boy, voditelj istraživanja koje je šokiralo svijet.

Istraživanje je trajalo deset godina, a znanstvenici su proučavali neurotransmiter gamma-aminobutyric kiseline. Skenirali su mozgove muškaraca mlađih od 30 godina koji su odgovarali na pitanja o ponašanju i samokontroli.

Muškarci koji su u mozgu imali manju razinu gamma-aminobutyric kiseline reagirali su brzopletije i nepromišljenije.

Znanstvenici sada smatraju kako bi na temelju ovih otkrića mogli stvoriti "lijek" koji će spriječiti muškarce u lošem ponašanju Da bi ova ideja bila realizirana, potrebna su dodatna istraživanja i nije realno očekivati ​​da će ova čarobna formula zaživjeti idućih nekoliko godina.