FOTO  Seksualni manijaci vrebaju: Djevojke, a pogotovo maloljetnice, ne smiju plasirati slike na kojima su razgolićene

Moderna tehnologija umnogome je olakšala život ljudima. Ali, kao i svaka druga aktivnost, ima svoje posljedice. Društvene mreže poput Facebooka masovno su prisutne i u svakodnevici mladih. Da Facebook loše utječe na adolescente, svjedoče i nasilje među vršnjacima zbog "nesporazuma" na ovoj društvenoj mreži te samoubistva koja potresaju svijet.

Prema riječima psihologa Ismeta Dizdarevića, iako je Facebook osmišljen da omogući lakšu komunikaciju, ne smije se zanemariti stvarnost.

- Svako kome Facebook oduzima previše vremena, mora se vratiti realnom životu i potvrdu sebe naći u svojoj okolini. To znači da ne mora socijalnu potrebu zadovoljiti tako što će je tražiti na društvenim mrežama - kazao je Dizdarević.

On je upozorio da bi roditelji trebali više pažnje obraćati na aktivnosti svoje djece, jer seksualni manijaci svakodnevno "vrebaju".

- Djevojke, a pogotovo maloljetnice, ne smiju plasirati slike na kojima su razgolićene, jer to daje povoda vrebatorima. Pornografija je mahom rasprostranjena. Iako administratori ove mreže tvrde da kontroliraju sadržaj, to nije tako, jer Facebook obrće veliki kapital - upozorio je Dizdarević, prenosi Dnevni avaz.