Šefica prisiljavala zaposlenike na oralni seks

...podnijela je ovih dana ostavku nakon što su je njezini zaposlenici optužili za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje na poslu, javlja New York Times

Naime, prema tvrdnjama zaposlenika, Barr je u Ministarstvu uspostavila pravu strahovladu, prijeteći im otkazima ukoliko se ne upuste u seksualne odnose s njom. Kako prenosi index, optužnicu protiv pohotne šefice podigao je bivši visoki dužnosnik Ministarstva domovinske sigurnosti Tom Heyes, nakon što je smijenjen sa svoje pozicije te je na njegovo mjesto došla osoba koja nije kompetentna i koja nema iskustvo na tim poslovima. Heyes tvrdi kako je smijenjen upravo zato što se nije pokorio željama svoje šefice.

"Zapovjednica Barr stvorila je atmosferu kao da se nalazimo u sestrinstvu na nekom fakultetu, a ne u ministarstvu. Bilo je jednostavno nepodnošljivo. Gospođa koja je zaposlena na moju poziciju nema nikakvog iskustva u ovim poslovima", ispričao je Heyes.

Napadala po zabavama, nudila oralni seks

Fox News objavio je dio teksta optužnice, odnosno svjedočenje zlostavljanog Heyesa. Prema njegovim riječima, Barr je "žrtve" tražila na službenim zabavama. Zaposlenicima je nudila oralni seks i govorila im kako ih "želi u svom krevetu" te da "želi osjetiti nešto tvrdo u ustima", stoji u optužnici protiv zapovjednice Barr.

"Bilo je nepodnošljivo, provodila je nad nama teror. Barr je koristila svaku priliku za nabacivanje svojim muškim kolegama. Na proslavi povodom Noći vještica, koja je organizirana u središnjem uredu, prišla je s čašom pića jednom od kolega i pred svima mu rekla da je seksi. Potom mu se zagledala u međunožje i zapitala ga koliko mu je dugačak", ispričao je Heyes.

Barr: Ovo je napad na mene i moju karijeru

Nedugo nakon podnošenja ostavke Barr se obratila javnosti u priopćenju. Tvrdi da su optužbe protiv nje potpuno neutemeljene te da joj zaposlenici samo žele uništiti karijeru. Na ostavku se, kako je kazala, odlučila kako ne bi nanosila štetu ugledu Ministarstva te da njezina odluka nikako ne znači da priznaje teške optužbe.