Sedam fascinantnih činjenica o ženskim grudima

Grudi predstavljaju najdivniji i najmisteriozniji dio ženskog tijela. One izmamljuju muške uzdahe i jedna su od prvih stvari koje im pri upoznavanju s vama naprosto upadaju u oči. Iako su konstantno svjesne svojih dojki, žene najčešće vrlo malo znaju o ovom simbolu ljepote, ženstvenosti i majčinstva.

1. Lijeva je obično veća

Iako je ponekad teško uočiti razliku, lijeva dojka je najčešće nešto krupnija od desne. Ne postoje savršeno simetrične grudi. Bradavice takođe mogu biti različitih dimenzija, ali i da budu usmjerene u različitim pravcima.

2. Sve žene imaju dlačice oko bradavica

Ma kako da se to ne dopada muškarcima, u pitanju je činjenica. Svaka dama ima od dvije do petnaest vlasi koje izrastaju na obodu bradavica. Što su tamniji ten i kosa, to će i ove dlačice biti crnje. Zato je važno obratiti posebnu pažnju i redovno njegovati ovo delikatno područje.

3. Prosečna dojka teži oko 0,5 kg

S oko pola kilograma po jednoj dojci, grudi čine oko 8-10 posto svih masti u ženskom organizmu, što predstavlja oko jedan posto ukupne tjelesne mase. Kako dama ulazi u godine, njene dekolte je sve popunjeniji. Međutim, kod žena koje konzumiraju cigarete grudi su nešto opuštenije i lakše.

4. Skoro dva milijuna dama ima silikone

Od legendarne Pamele Anderson pa do poznatih starleta današnjice, dva milijuna žena na planeti podvrglo se zahvatima estetske kirurgije kako bi ugradilo umjetne implante. No, nije svaka od njih zadovoljna postignutim rezultatom. Prosjek godina za odlazak pod nož je 34.

5. Grudi rastu sa seksualnim uzbuđenjem

Baš poput penisa, i dojke reaguju na adekvatan nadražaj tako što otiču i postaju napete. Ista stvar važi i za bradavice.

6. Grudi ne vole da poskakuju

Iako muškarcima predstavlja nezamislivo zadovoljstvo da vide grudi u pokretu, ovo je za žene veoma bolno. Kada idete na trčanje ili aerobik, obavezno nosite adekvatan grudnjak i mislite prije svega na zdravlje svojih ljepotica.

7. One mogu da se izobliče

Možda zvuči čudno, ali spavanje na stomaku može dovesti do toga da vaše grudi privremeno izgube svoj oblik. Kako biste očuvali savršenstvo njihove forme, vodite računa o tome kako ležite.

Izvor:[telefgraf.rs]