Sarajevo: Javila da je bomba u zrakoplovu da bi spriječila momka da otputuje u Tursku

Turkish Airlines
... bombi na letu Turkish Airlinesa koji je stigao iz Istanbula, a koji je nakon slijetanja ponovo trebao letjeti za Istanbul.

Pripadnici MUP-a SŽ dan poslije uhitili su žensku osobu, inicijala S.V. (1983) zbog sumnje da je počinila krivično djelo ‘ugrožavanje sigurnosti'".

Kako doznaje TV1 motiv dojave o postavljenoj bombi bila je ljubomora. Naime, izvor TV1 navodi da je S.V. te večeri sa svojim mladićem trebala putovati za Tursku, istim zrakoplovom. Međutim, S.V je bila spriječena putovati za Tursku no njen momak od putovanja nije htio odustati pa je odlučio na putovanje ići sam. Nakon što ga nije upjela uvjeriti da promjeni svoju odluku S.V. mu je odlučila zakomlicirati situaciju. Nazvala je aerodrom Sarajevo i kazala da će se u avionu, koji leti iz Istanbula za Sarajevo, uskoro dogoditi velika "havarija".

No svojim je nepromiščljenim činom ugrozila rad sarajevskog Aerodroma. Pregled zrakoplova i putnika te prtljage trajao je nekoliko sati a bili su obustavljeni i svi letovi s Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Na otkrivanju telefonskog poziva, kasnije će se pokazati efikasno, angažirali su se pripadnici SIPA-e i OSA-e.