Samo u BiH: Djevojka išla od dućana do dućana i otplaćivala tuđe dugove!

Samo u BiH: Djevojka išla od dućana do dućana i otplaćivala tuđe dugove!
Ušla je u trgovinu u koju žiteljima lošijeg stanja daju robu na dug i zatražila da se zbroje svi dugovi dužnika iz "bilježnice, na veresiju". Bez otkrivanja identiteta tko podmiruje dugove stanovnika, djevojka je izvadila potreban svežanj novčanica i platila ukupan dug.

- Mi smo oni koji održavaju socijalni mir u zemlji. Kupci koji nemaju novca u datom trenutku ne mogu otići u velike tržne centre. Dođu nama i upitaju mogu li uzeti robe u vrijednosti 100 KM. Odobrimo im, kupe i ubrzo nakon toga podmire dug, kaže Almir Garagić, čija je supruga vlasnica male trgovine u Arnautovićima.

- Odlazi stranac, a toliko dobroga ostavlja iza sebe. Želim joj svako dobro, a u isti momenat razmišljam kako reći mušterijama da nema duga i kakvu će to reakciju izazvati. Kako sam nekome govorila da više nemaju duga, tako su me gledali u nevjerici. Bilo je suza i zagrljaja od kojih mi se srce cijepalo. Neka ovo bude ogledalo da uvijek treba dijeliti i činiti dobro. Neka Uzvišeni nagradi osobu ili osobe najvećom nagradom na oba svijeta", kaže zaposlenica Selma za Aljazeeru, dodavši kako se nada da će plaćanje na dug konačno nestati. Njenu priču potvrdila je vlasnica trgovine.

Isti se scenarij ponavljao i u drugim trgovinama, ali i u selu Uvorićima. Kako kruže informacije, u najmanje desetak trgovina svi su dugovi žitelja- očišćeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa