Riješite se vrećica ispod očiju na prirodan način

žene, ljepota

Jeste li se ikada ujutro probudili s naotečenim očima koje izgledaju poput dvije manje krafne s tamnim krugovima? Sigurno znate o čemu pričamo...  Podočnjaci i naotečenost mogu biti simptomatski ili mogu biti manifestacija zdravstvenih stanja kao što su alergije, umor, iscrpljenost,  bolest bubrega, pretilost, i / ili može biti znak starenja.

Stres i prekomjeran plač mogu još više istaknuti vrećice ispod očiju. Na žalost to može biti i nasljedno.  

Ali, bez obzira što uzrokuje naotečenost očiju, postoje načini kako je možete smanjiti, bez odlaska estetskom kirurgu ili kupovine skupih krema za oči koje nemaju dokazano djelovanje. Što je još bolje, postoje prirodni, sigurni, pristupačni i povoljni načini kako možete eliminirati tamne krugove i rješiti se podbuhlih očiju.

Spavanje. Izbjegavajte kasno lijeganje  i spavajte najmanje 8 sati dnevno. Spavanje nije samo zdravo za oči, već i za cijelo tijelo. San obnavlja naš organizam i daje našim očima potreban odmor od radnog dana.

Krastavci su vrlo učinkoviti u liječenju natečenosti i opuštanju očiju, mnogo bolji od bilo koje kreme. Zato bi bilo dobro da ga uvijek imate u hladnjaku. Narežite krastavac na okrugle kriške i držite ga u hladnjaku, da i dalje ostane hladan i svjež prije korištenja. Držite kriške krastavca na očima ne više od 15 minuta,  najmanje jednom na dan (idealno bi bilo svako jutro). Ali, ne spavajte s krastavcima na očima, jer to može izazvati alergije, crvenilo i iritaciju suznog kanala.

Ohlađene i narezane jagode, jabuke i krumpir (moraju biti oguljeni) se  mogu  koristiti kao alternativa za krastavac.

Hladna vrećica čaja od kamilice ili zelenog čaja: navlažite vrećice čaja i ohladite ih preko noći. Stavite ih na oči na 15 minuta, odmah nakon tretmana krastavcem.

Masirajte cijelo područje oko očiju, koristeći bademovo ili maslinovo ulje
za poboljšanje elastičnosti kože i smanjenje pojave sitnih bora. Imajte na umu da je  maslinovo ulje dobro i za njegu trepavica, jer ih zadebljava i produljuje više od bilo koje maskare na tržištu.

Pijte puno vode. Nemojte se ograničiti na samo osam čaša dnevno. Pijte vodu onoliko često koliko možete. Voda značajno poboljšava cirkulaciju krvi, što je zdravo i za oči.

Pijte sok od brusnice ili mladog ječma (zelena magma) sve dok otekline ili podbuhlost očiju ne splasne.

Jedite hranu bogatu vitaminom A. Ne samo da će vam poboljšati vid, već će djelovati povoljno na cjelokupno zdravlje vaših očiju.

Izbjegavajte pušenje. Pušenje nije samo loše za pluća, već isto tako može izazvati krvožilne poremećaje i bolesti, što usporava cirkulaciju i potiče naticanje očiju.

Izbjegavajte sol.
Prekomjerna upotreba soli, ne samo da može uzrokovati povišeni krvni tlak i poremećaj rada bubrega, već može uzrokovati naticanje očiju  i cijelog tijela.

Izbjegavajte tople kupke nakon dugotrajnog čitanja ili boravka za računalom, ili nakon bilo koje druge aktivnosti kod koje vam se naprežu oči. Dajte očnim mišićima i živcima barem nekoliko sati da se opuste prije kupanja.

Ledena terapija
također pomaže smanjiti podbuhlost. Uzmite nekoliko kockica leda, zamotajte ih u krpu i stavite na oči te držite tako 10-15 minuta.

zena.hr