Razbijeni mitovi o libidu: Žene baš nikad ne iniciraju seks

Mit: Žene seks povezuju s emocijama

Žene seks povezuju s emocijama, dok su muškarci slobodniji, no stručnjaci su otkrili kako ova tvrdnja nije točna. Istraživanja su potvrdila da se žene baš kao i pripadnici jačeg spola upuštaju u seks za jednu noć i da ih uzbuđuju ideje vrućih igrica sa strancem.

Mit: Žene nisu vizualni tipovi

Uvriježeno mišljenje da su muškarci vizualni tipovi po pitanju seksa, dok se žene vode osjećajima samo je mit. Najnovija istraživanja potvrdila su da se žene u seksualnim igrica oslanjaju na osjet vida jednako kao i muškarci, a čak trećina njih inspiraciju za seks pronalazi u porno filmovima.

Mit: Žene nikad ne iniciraju seks

Da su muškarci ti koji uvijek iniciraju seks samo je stereotip. Znanstvenici su u eksperimentu s brzim spojevima dokazali da su žene jednako zainteresirane za partnere kao što su oni za njih. One čak imaju agresivniji pristup nego pripadnici jačeg spoja, a sve kako bi našle što atraktivnijeg i pogodnijeg partnera.

Mit: Samo hormoni kontroliraju libido

Iako hormoni utječu na libido, seksualnu želju kontrolira puno više toga od testosterona i estrogena. Da bi želja bila jaka, dopamin i hormon sreće serotonin te neurotransmiteri trebaju biti sinkronizirani. Tako da za loš libido nisu krivi samo hormoni, već na njega utječu stres, depresija i lijekovi.

she.hr