Ralph Lauren predstavio novu kolekciju posvećenu Rachel Green iz 'Prijatelja'

prijatelji serija, Ralph Lauren, kolekcija
Kolekcija je lansirana u partnerstvu sa Warner Brosom i Bloomingdalesom, a cilj im je bio predstaviti tip odjeće koji bi Rachel imala u 2019. godini. Kolekcija je nazvana "The One Where They Wore Ralph Lauren" i u njoj možemo vidjeti baršunaste jakne i traperice, kožne pantalone i suknje od antilope, kožne kapute...

Iako je na promo fotografiji vidljiva i muška ekipa, odjeća iz kolekcije je isključivo ženska, ističu kreatori, jer je žele posvetiti samo Rachel. Istakli su kako su "Prijatelji" bili i ostali omiljena serija mnogih generacija tokom 25 godina, baš kao što je i Ralph Lauren dokazao da je ostao bezvremenski brend koji bira svaka moderna radnica poput Rachel Green.
Pri snimanju kadrova za reklame, kreatori su koristili isti set stana u kojem su živjele Rachel i njena najbolja prijateljica Monica, kao i najpopularniji kafić u kojem je cijela ekipa Prijatelja odsjedala "Central Perk".

Cijela kolekcija će ovaj vikend biti predstavljena u Bloomingdalesu, radnji u kojoj je Rachel dobila svoj prvi posao u modnoj industriji.