Putnici u Zadru ostali u nevjerici: Posvađao se s djevojkom na brodu pa skočio u more

Putnici u Zadru ostali u nevjerici: Posvađao se s djevojkom na brodu pa skočio u more
Posada broda odmah je obavijestila Lučku kapetaniju čiji su djelatnici krenuli u potragu za muškarcem. Na brodu je navodno bio u društvu ženske osobe, a skoku u more, doznaje se, prethodila je njihova svađa.

- Policija je o ovom događaju dojavu dobila od Lučke kapetanije. Odmah nakon isplovljavanja broda iz luke, na nekih 50 metara od crvene lanterne na gradskom lukobranu, Đigi, muškarac je skočio s broda u more. Za njim je odmah u potragu krenuo brod Lučke kapetanije, ali je muškarac isplivao na plaži Jadran i udaljio se u nepoznatom smjeru, rekao je Elis Žodan iz PU zadarske za Zadarski list.

Slijedi mu optužni prijedlog

Svjedoci koji su se našli tamo kažu da su muškarca s broda tražili reflektorima, a on je, nakon što je isplivao, otišao prema Maraska parku. Slučaj je, dodaje Žodan, još uvijek u obradi, a ako se sazna identitet osobe, protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog zbog ugrožavanja sigurnosti plovidbe.

- Katamaran je istog trenutka zaustavljen te je posada Jadrolinije reagirala sukladno protokolu Sustava upravljanja sigurnošću i zaštite okoliša kojim je propisan postupak za slučaj pada čovjeka u more. Putnik je otplivao u smjeru bivše tvornice Maraska - naveli su u Jadroliniji, dodajući kako je zbog zaustavljanja katamaran neznatno kasnio u daljnjem nastavku putovanja.