Provjeravala sam poruke u mobitelu svog dečka i ne žalim zbog toga

dečko, mobitel, mobitel, ovisnost, zaslon , rooming
Jedna je djevojka priznala kako je više puta provjeravala mobitel svog dečka i zbog toga, kaže, ne žali.

Njihova veza počela je hirovito na samom startu, njen dečko je imao seksualan odnos s njenom prijateljicom u toaletu u studentskom domu dok se ona pitala gdje su oboje nestali.

Odlučila mu je to oprostiti kao "pijanu grešku" i krenuli su dalje. Njihov odnos nadalje činio se kao vrlo dobar, par je uživao i sve se činilo u najboljem redu dok jednog dana djevojka nije odlučila uzeti dečkov mobitel u ruke i provjeriti dopisuje li se s kim.

Pronašla je poruke na Facebooku izmijenjene s jednom djevojkom koju je tražio njene fotografije u bikiniju, a kada ga je upitala što to treba značiti, dao joj je neki odgovor, za koji tvrdi, tada je mogao "proći" kao opravdanje.

Od tada je krenula s daljnjim provjerama kada je imala priliku. Jednom joj je rekao svoju lozinku za laptop kada ga je posudila jer je trebala napraviti nešto za posao i nije ju je promijenio. I lozinka za Facebook bila je ista pa je imala pristup njegovim porukama i bez njegovog telefona.

Jedne noći, dok je bio u izlasku s prijateljima, posegnula je za njegovim laptopom i ulogirala se u Facebook. Vidjela je poruke koje je izmijenio s djevojkom za koju je rekao da nikada nisu komunicirali, a bilo je očito da je zainteresirana za njega. Nije se u porukama pokazalo ništa sumnjivo, bio je to prijateljski razgovor, no ono što ju ja zasmetalo jest to da joj je lagao. Uvjeravao ju je da nisu izmijenili nikakve poruke, da mu uopće nije draga ni slično.

Nakon par tjedana djevojka je ponovno zavirila u poruke svog dečka i otkrila da su se poruke s drugom djevojkom intenzivirale i da se s njom dopisivao u isto vrijeme dok je sa svojom djevojkom pričao putem Skypea, piše Djevojka je svom dečku dala još jednu priliku da kaže istinu pa ga je upitala je l inedavno komnucirao s onom drugom djevojkom, Metro. na što joj je dečko, uvrijeđeno, odgovorio kako nije uopće te kako ga može upitati tako nešto. Laž direktno u lice zaboljela ju je, no olakšanje je donijela činjenica da mu je mogla reći kako ima itekako dobar i jasan dokaz da je toj djevojci poslao poruku prije 20 minuta.

Kada se jednom prođe ta granica privatnosti, zadiranjem u privatne poruke na pametnom telefonu ili laptopu, teško je se riješiti, ma koliko bila neispravna, poručuje djevojka i tvrdi kako je njen poriv za kršenjem privatnosti njenog dečka bio znak gubitka povjerenja u njega i postojao je, dokazalo se, razlog. Sada je u vezi s muškarcem koji je zaista iskren i ništa od nje ne krije, ostavlja mobitel na stolu pred njom i ne zaključava ga, ne briše poruke niti fotografije, pokazuje joj svoj Facebook profil i sl.

Opet je zavirila unutra i doznala da muškarac govori istinu i da joj je sve rekao iskreno i bez tajni. Provjerila ga je još nekoliko puta i potvrdilo se da je muškraac koji je došao u njen život, zaista iskren i posvećen samo njoj. Prošlo je više od godinu dana otkada nije imala želju za provjerom njegova telefona. A zašto i bi kada nema baš nikakvog razloga, zaključila je.

vecernji.ba