Prostitucija: Profesorica tijekom pružanja usluga preminula

Prostitucija: Profesorica tijekom pružanja usluga preminula
...dođu do neophodnog novca za izdržavanje obitelji, a jedino ih brine da o "dopunskom poslu" ne saznaju njihovi najbliži. Jedna od takvih bila je i S. V. (48) , profesorica klavira koja je kućni budžet dopunjavala tako što je u popodnevnim i večernjim satima pružala seksualne usluge mušterijama, a tijekom takvog odnosa je i preminula.

- Ima zaposlenih žena među onima koji za život zarađuju prodajući svoje tijelo. Velikoj većini žena i djevojaka koje se bave prostitucijom to je jedino zaposlenje. Neke od njih su se okrenule prostituciji jer su izgubile posao u tvrtkama u kojima su radile. Sve one se time bave iz nužde, ne zbog ljubavi, i ne žele to raditi cijeli život. Ali, našle su se u situaciji kada su smatrale da jedino mogu zaraditi prostitucijom - kazala je u razgovoru za srbijanski Blic Dragana Starčević, policijska inspektorica u Odjelu za javni red i mir PU Beograd.

Praksa pokazuje da među ženama koje se bave prostitucijom raste broj onih kojima je to "dopunski rad". Uglavnom se radi o ženama između 25 i 50 godina.

- Većina njih su razvedene ili udovice, ali bilo je i udanih koje su muževima pričale da popodne i navečer dodatno rade u agenciji za nekretnine. Sličan izgovor imaju i one koje žive same sa djecom. Nijednoj od njih djeca nisu znala kako one dopunjuju kućni budžet - ispričala je za Blic inspektorica Stračević.