Priča o Severini ili kako je bivša Jugoslavija ostala trudna

Upravo je zbog nje Milan Popović poludio za Severinom. Nedugo nakon što je Milan poludio za Severinom i ona je poludjela za njim. Nakon što su oboje poludjeli jedno za drugim, ostali su trudni. A nakon što su Milan i Severina ostali trudni poludjela je cijela bivša država.

Piše: Marina Radoš/tgportal.net

Trudnoća je, vjerovali ili ne, trajala nekih devet mjeseci. Istina, do sada je zabilježeno još nekoliko slučajeva u kojima je trudnoća trajala devet mjeseci, no s obzirom da se ovdje radi o Severini ništa nije zanemarivo. Osim što je trudnoća trajala onoliko koliko jedna prosječna trudnoća treba trajati važno je naglasiti kako je ista bila popraćena laganim mučninama, poludjelim hormonima i povremenim umorom. Kroz povijest su doduše zabilježene još neke trudnice koje su u trudnoći osjećale mučninu ili umor, no kako se ovdje radi o Severini, nije se moglo pretpostaviti hoće li i njezina trudnoća biti popraćena tipičnim i uobičajenim simptomima ili će se javiti neki sasvim novi. Danas je nekako prirodno i uvriježeno da ginekolog uredno prati trudnice i njihove trudnoće te uočava i pravovremeno uklanja svaku potencijalnu anomaliju, no to nije slučaj sa Severinom. Za ovu trudnoću, naime, ginekolog i popratno bolničko osoblje jednostavno nisu bili dovoljni tako da su se u praćenje cijele stvari morali uključiti i mediji iz cijele bivše države. I sva sreća da je bilo tako jer ginekolog sam zasigurno ne bi bio u mogućnosti obavještavati pučanstvo o tome kako se Severina osjeća u danom trenutku.

Ne mogu pronaći prave riječi da se zahvalim portalu koji me je riješio velike brige opisavši detaljno što je Severina doručkovala te kako je provela svoje prvo bolničko jutro. Pravo mi nekako bilo u glavi šta će sritnica sad tamo, mora ležat mjesec dana. Odmah se sjetim kako mi je bilo gadno onih par dana kada zbog temperature nisam mogla iz kreveta. Pravo mi dosadno bilo. I sad ti vidi moj život, vidi njezin. Ona stalno u nekom muvingu što bi se ono reklo, ljudi oko nje, poleti tamo, poleti ‘vamo, i nu sad da leži mjesec dana. Al’ sreća rekoše na portalu da je se znala po dva-tri sata zabaviti knjigama i novinama. Kažu i da joj je do kasno večeri gorio televizor pa mi odma nekako lakše. Samo neka ja znam da joj nije dosadno. Još kad su napisali da joj redovito povire mater i onaj njezin Milan, digod i menadžer izbije i tako, prođe dan. Kažu navraćali i Petar Grašo i njegova Danijela. Ma ajde, samo nek ima neko kod nje, nek joj nije dosadno. Ma hvala portalu na informacijama di čuo i ne čuo! I dobro je to s doručkom, veliki bi propust bio da javnost nije obaviještena kako je Severina namazala malo pekmeza na kruh i to pojela.

Sve sam ja to čitala, pratila, brinula se i moram vam reći kako mi je sad laknulo kad je sve dobro prošlo. Čula sam i prije za tu trudnoću, svako malo netko objavi da je trudan, ili kakva rodica ili prijateljica ili netko iz susjedstva, ali nisam znala da je to tako opasno i nezgodno sve dok Severina nije prešla u to drugo stanje. A tek kad sam na portalu (onom istom koji je napisao kako je Severina namazala šnitu pekmeza i to pojela) pročitala kako Seve želi roditi prirodnim putem, a ne carskim rezom, ma kako mi je nekako drago bilo, e da mi je bila bliže zagrlila bi je.

Ma uopće nema nikakve veze to što žene još od Eve pa do dana današnjeg rađaju prirodnim putem, što trudnoću shvaćaju kao nešto sasvim prirodno, što se prirodno nose sa svim problemima koje ta ista trudnoća može prouzrokovati i što je većini žena sasvim prirodno da trudnoću prožive u intimi vlastite obitelji, a ne cijele jedne regije.

Bilo kako bilo, hvala Bogu pa nam je mali Aleksandar stigao živ i zdrav na svijet (težak 3200gr; dug52 cm; rođen iza 23 sata) i to carskim rezom. Ma Severina je carica! Kako je ona to sve hrabro podnijela.

No kraj jedne brige obično znači početak druge. Sada kad se rodio mali Aleksandar treba ga lijepo i propisno odgojiti. Nema sumnje kako će Severina i to vrhunski odraditi. E drage moje mame, džaba vama sva briga i skrb oko vlastite djece, neće vam to osvanuti ni na jednom portalu ili ne daj Bože u dnevnim novinama koje na neku čudnu foru ipak slove kao ozbiljne i relevantne. Slobodno vi provodite besane noći i čekajte da malom probije prvi zubić. Nije vam to nikakva vijest. Vijest je kada Severina prinese malog Aleksandra na grudi i onda ga nekoliko trenutaka nježno gleda.