Prati li bivši/a vaš profil na Facebooku

Facebook, bivši, bivša cura, bivša ljubav, bivša
Kako god bilo, neke je informacije o bivšima zanimljivo znati, piše Cosmopolitan.

Dobra strana ogovaranja

Iako nije lijepo ogovarati, jedna nedavna studija Sveučilišta iz Utaha pokazala je kako izražavanje negativnih emocija koje osjećate prema bivšima ima pozitivan učinak za vas - manja je vjerojatnost da ćete pasti u depresiju nego kada osjećaje držite duboko u sebi. Pustite li sve svoje osjećaje van, velika je vjerojatnost da ćete prekid brže preboljeti.

Zadržite kontakt

Iako ste vjerojatno očekivali da je poželjno da prekinete komunikaciju s bivšim, istina je potpuno drugačija. Naravno, u slučaju da za njim još malo patite. Studija Sveučilišta u Arizoni pokazala je da ćete prekid lakše podnijeti održite li neku vrstu kontakta s bivšim. Intenzitet komuniciranja ne treba biti kao kada ste bili zajedno, ali par neobaveznih mailova ili poruka kojom mu čestitate rođendan apsolutno su prihvatljivi.

Bliskost s novim partnerom ili partnernicom razvijte pričom o bivšim

Ne trebate novom partneru/ici po cijele dane pričati o bivšoj vezi jer jedino što ćete postići jest dati mu do znanja da bivšeg niste preboljeli, ali istraživanja su pokazala kako iskrenost o bivšim vezama i problemima razvija prisnost i intimnost.

Da, on/ona prati vaš profil na Facebooku!

Rezultati nedavno provedene ankete pokazali su da 85% ispitanika redovito gleda profil bivšeg partnera, a svaka peta osoba to radi barem jednom tjedno. Iako ne znamo točno zašto je to tako, proučavanje profila bivših partnera očito nas itekako veseli. Zadovoljavanje znatiželje zasigurno je jedan od razloga!

Velika je vjerojatnoća da vas želi natrag

Jedna anketa provedena među muškarcima i ženama pokazala je da su muškarci ti koji su za bivše partnerice emocionalno više vezani nego što je to obratno. Većina ispitanih muškaraca koji su i dalje bili solo izjavila je kako bi i dalje voljeli da su u vezi s prethodnom djevojkom, dok je istu stvar željela samo jedna četvrtina ispitanih žena. Zanimljivo, zar ne?