Postoji način na koji spasiti brak nakon prevare

Postoji način na koji spasiti brak nakon prevare
Mnogi vjeruju da je preljub kraj braka, ali ne mora biti tako. Najnovije istraživanje otkriva da postoji način na koji se može spasiti brak nakon prevare. Odgovor je vrlo jednostavan - priznajte!

U istraživanju znanstvenika sa sveučilišta UCLA i Washington, u kojemu su sudjelovala 134 para, uočeno je da je preživio brak onih kod kojih je preljub izašao na vidjelo. S druge pak strane, parovi koji su imali tajne afere nisu izdržali i na kraju su se razveli.

'Kada jedan od partnera prizna nevjeru, dolazi do teške situacije, ali pokazalo se da su nakon prvotnog šoka parovi voljni raditi na očuvanju braka. Na kraju ga zaista sačuvaju', istaknuli su znanstvenici. Naglasili su da nevjera ne mora značiti i kraj braka, ali pod uvjetom da partner koji vara prizna istinu. Tim priznanjem prevareni partner ipak dobiva određeno poštovanje, posebno ako onaj koji je varao pokaže kajanje. U takvim okolnostima parovi sami sebi daju još jednu šansu, što najčešće rezultira uspjehom.

Ova otkrića u vremenu u kojem je nevjera postala česta pojava zaista mogu pomoći parovima da nadiđu poteškoće. Uvjet je, naravno, da budu voljni raditi na svojem braku. Spomenuta strategija dugoročno će se isplatiti, vjeruju stručnjaci koji su radili na istraživanju.

tportal.hr