Po danu su studentice, a noću fatalne go-go plesačice

Nikolina Bestić studentica je treće godine novinarstva. Plesom se bavi od svoje desete godine i većinu kostima sašila joj je mama koja joj daje punu podršku. Ovog vikenda nastupila je s kolegicom u jednom popularnom zagrebačkom klubu.

Nina Bunjevac voditeljica je plesnog kluba First Entrtaiment i kaže kako se cijena za koreografirani nastup kreće od oko 5.000 kuna pa na dalje, ovisi o tome koliko je cura u timu.

U Beogradu, gradu gdje zabava traje 24 sata sedam dana u sedmici zanimanje go go plesačice vrlo je unosno. Mjesečno plesačice mogu zaraditi i do tri prosječne srpske plaće.

- Navikneš se na brz novac, na tako lak novac i uđeš u tu cijelu tu rutinu i sve to - rekla je ekipi Provjerenog, Jelena Krunić plesačica koja po klubovima radi već više od sedam godina,  prenosi Dnevnik.hr.

Iako su izložene predrasudama, one svoj posao vole više od svega. Svjesne su, ipak, da to nije posao dugog vijeka. Uvježbavaju pokrete, smišljaju koreografije i kostime, plešu na vrtoglavo visokim potpeticama cijelu noć. Usprkos osudama, ples je ono što ovim djevojkama, a nerijetko i njihovim porodicama plaća životne troškove, što god neko mislio o tome.