Platio mladenku 1.500 eura, a ona pobjegla prve bračne noći

vjenčanje
Iako u većini slučajeva sve prođe kako treba, u posljednje vrijeme počeli su se pojavljivati ozbiljni problemi. Tako je, kako doznaje Kurir, tužiteljstvo u Prokuplju pokrenulo istragu jer je Albanka navodno nasamarila srpskog mladoženju.

Sud smatra da je muškarac iz Prokuplja prevaren jer je platio 1500 eura da bi sklopio brak s Albankom koja je, nakon samo nekoliko sati, pobjegla iz njegove kuće. Istražitelji su za pomoć zamolili i svoje albanske kolege.

Sumnja se da iza prevare stoji skupina koja posreduje u sklapanju brakova s Albankama, i da je ovo samo jedna u nizu njihovih prevara:

- Identificirali smo ljude koji se sumnjiče za ovo krivično djelo i postupak vodimo u suradnji s Albancima, potvrdio je glasnogovornik Osnovnog tužiteljstva u Prokuplju Boro Zečević.

Svima platio troškove

Kako se doznaje, oštećeni je do svoje odabranice došao preko jedne albanske agencije:

- Ugovorili su cijenu od 1.500 eura i obećali mu dovesti ženu za brak. Nakon nekoliko dana mlada se u pratnji žene koja vodi tu agenciju pojavila u Prokuplju. S njom je bio muškarac koji je mladoženji predstavljen kao ujak, objašnjava izvor Kurira.

Mlada je s mladoženjom otišla u njegovu kuću, ali se nakon nekoliko sati iskrala.

- Nestala je tijekom noći, čak nisu imali ni prvu bračnu noć. Muškarac ju je uzaludno tražio nekoliko dana, ne znajući što se dogodilo. Tek onda je shvatio da su ga prevarili i obratio se istražnim organima. Osim novca koji je dao agenciji za posredovanje, oštećeni je platio i troškove puta za cijelu družinu, pa je pretrpio još veću štetu.

Vjeruje se da u Prokuplju i okolici ima još sličnih slučajeva, ali da ih žrtve ne prijavljuju, uglavnom zbog sramote. Tako je u Kuršumliji, gradu na jugu Srbije, nedavno zabilježena slična situacija, a mladoženja je ostao kratak za 1000 eura.
Otišla telefonirati i nije se vratila

Muškarcu (40) iz Šumadije u Srbiji, koji se prošle godine namjeravao oženiti Albankom, dogodila se slična sudbina, ali je njega stajala daleko više. On je dao oko 4500 eura za mladu i otišao po nju u Albaniju, ali mlada nikad nije stigla u Šumadiju.

- Sjeli su u jednu kavanu prije ulaska u Srbiju. Zamolila je mladoženju da ode do telefona i nazove sestru još jednom, prije prelaska granice. Nikad se više nije vratila za stol. Izašla je na druga vrata i pobjegla, ispričao je jedan poznanik prevarenog Šumadinca.