Pet stvari koje štete vašem seksualnom životu

Pet stvari koje štete vašem seksualnom životu
Ubrzan život, problemi u vezi, neslaganje s partnerom, kriza...Sve tu to "stvari" koje znamo da utječu na seksualni život.

No, neke bi nas činjenice mogle i iznenaditi. Portal Zdrava Krava donosi popis 5 stvari koje štete seksualnom životu, a vjerojatno ih nismo ni svjesni.

Hladne noge

Neke su stvari očigledne i opće poznate, no znanstvenici su nedavno utvrdili nekoliko sitnica koje na veliko iznenađenje također igraju ulogu u seksualnom životu. Na primjer, otkriveno je da hladne noge otežavaju seksualni užitak. Znanstvenici s Groningenskog sveučilišta u Nizozemskoj tvrde da je uoči i tijekom seksa poželjno zagrijati noge jer se dio mozga koji regulira spolni užitak nalazi tik do onog koji registrira temperaturu u stopalima. Dakle, pobrini se da je u prostoriji toplo, osiguraj pokrivače ili oboje navucite sokne.

Debljina

Jedno je američko istraživanje, objavljeno na stranici Oprah.com, pokazalo da muškarcima s visokim indeksom tjelesne mase snošaj traje prosječno iznad sedam minuta. S druge strane, njihovim vitkim (i vizualno privlačnijim) vršnjacima snošaj traje manje od dvije minute. Ta je razlika posljedica veće količine ženskog hormona estradiola prisutne u tijelima debljih muškaraca. Taj hormon čini penis manje nadražljivim i stoga sporijim u dostizanju ejakulacije. Vitki muškarci pak imaju više testosterona, koji ubrzava ejakulaciju. Dobra strana vitkosti je da takvi muškarci mogu češće postizati erekciju u usporedbi s debljim muškarcima.

Oralna higijena

Neugodni mirisi na svaki način smanjuju spolnu želju. To se odnosi i na mirise koji dopiru iz ljudskog tijela, a svakako i na one iz usne šupljine. Ali, nedovoljna oralna higijena narušava seksualni život na još jedan način: muškarci s oboljenjem desni, koje je često posljedica zanemarivanja usne šupljine, imaju triput višu stopu erektilne disfunkcije nego vršnjaci sa zdravim zubnim mesom. Bakterije koje se nakupljaju u neredovno čišćenoj usnoj šupljini ulaze u krvotok, začepljuju žile i smanjuju dotok krvi u penis. Ako mu ovo nije dovoljan motiv za održavanje oralne higijene, dobro je znati i da bakterije iz usta škode i srcu. Nevjerojatno je što se može postići redovnim korištenjem paste, četke i zubnog konca, kao i struganjem jezika radi odstranjivanja gomile bakterija koje se skupljaju na površini organa za okus.

Bicikliranje

Bicikliranje je zdravo u svakom pogledu, osim što smanjuje sposobnost seksualnog uzbuđenja kod oba spola. Otprije je poznato da duga vožnja privremeno otežava muškarcima postizanje erekcije. No, zahvaljujući teksaškim znanstvenicima sada znamo i da žene koje voze 15 ili više km tipičan trkaći bicikl s visokim sjedalom i niskim guvernalom doživljavaju gubitak osjeta u genitalnom području. S obzirom na to da nagnut položaj nanosi neželjen pritisak na neke bitne točke tvog tijela, nabavi bicikl koji ti omogućuje vožnju u uspravnijem položaju.

"Otrovna" seksualna pomagala

Iskusnije i zaigranije žene u seksualnoj igri često uvode pomagala, no što ako ona štete spolnom nagonu? I to zbog svog kemijskog sastava? Nizozemski su istraživači u 85 posto proučenih seksualnih igračaka pronašli nezgodno visoku koncentraciju ftalata. To je ona skupina kemikalija koja čini plastiku mekom, podatnom i prikladnom za oblikovanje. No, ftalati škode seksualnom životu tako što snizuju testosteron i smanjuju libido ( testosteron je bitan i kod žena).

Izvor: Večernji.hr