Ovo su stvari koje se ne bi trebale događati ako ste u zdravoj vezi

Ovo su stvari koje se ne bi trebale događati ako ste u zdravoj vezi
Kako bi vaša veza zaista bila dugovječna, veza "do kraja života", postoje neke stvari koje se ne bi trebale događati u zdravoj vezi.

- Ne morate sve raditi zajedno. Lijepo je imati zajedničke interese i hobije, ali naučite biti sretni i sami, bez partnera.

- Nemojte partnera postavljati u središte svog svijeta! Partneri ste kroz život, imajte to na umu! I jedna i druga strana trebala bi pridonositi vezi. Zadržite svoju osobnost i svoje stavove.

- Nemojte se slagati sa svakom izjavom svog partnera! Kimanje glavom u znak odobravanja, zbog kojeg god to razloga radili, nije zdravo za vezu. Imate svoj stav i svoje mišljenje. Iznesite ga, mišljenje i jedne i druge strane je bitno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ne možete riješiti sve partnerove probleme! Volite se, podržavate i želite pomoći. Divno, ali ne možete i ne smijete preuzeti na sebe sav teret i obvezu njegovih/njezinih problema. Neke stvari zaista morate rješavati sami.

- Prčkate po mobitelu dok vam druga strana nešto govori? Nemojte. Imajte poštovanja prije svega, a ako cijenite svog partnera ili partnericu, ono što vam ima reći bit će vam itekako bitno.

- Zaboravljate reći "hvala"? Čak i ako se neke stvari podrazumijevanju, nemojte to uzimati zdravo za gotovo. Izrecite to HVALA svom partneru/partnerici. Svaki dan.

- Slavite samo "velike stvari"? Život brzo prolazi da biste slavili samo neka velika događanja. I sitnice su bitne i život se sastoji od mnogo više sitnica nego "velikih" događanja. I sitnice treba cijeniti.

vecernji.hr