Ovo su razlozi za uklanjanje nekog s liste prijatelja: Ako vam netko na Fejsu radi ove stvari, vrijeme je da ga 'odfrendate'

Facebook socijalna mreža, skriveno, provjera, Facebook, ovisnosost, faceboook, prijatelji, faceboook, opcija, novosti, Facebook, opcije, Facebook, novosti, korisnici, reklame, Facebook, facebook status, Facebook socijalna mreža
Ako ste iskreni online, to će biti dobro za vaše odnose i za vaš potencijalni poslovni napredak.
Ako se ne ophodite prema drugima s poštovanjem i razumijevanjem, onda ste na dobrom putu da budete izopćeni iz zajednice kojoj pripadate. U nekim je slučajevima potrebno i čak štoviše, nužno prekinuti prijateljstvo s nekim, a kolumnist Elephant Journala Waylon Lewis donosi pet razloga zbog kojih treba prekinuti i to što prije:

1) Spamanje

Kada se vaša komunikacija s nekim putem Facebooka svodi na primanje njihovih pozivnica na događaje na koje nemate namjeru ići ili peticija koje nemate namjeru potpisati vrijeme je da tu osobu maknete s liste prijatelja. Takav način komunikacije krajnje je neosoban, a vi toj osobi niste prijatelj već samo još jedan kanal za promociju.

2) Prijatelji, bivši partneri, bivši prijatelji i kolege koji vam ne odgovaraju na poruke

Ako netko s kime ste prijatelj nikada ne odgovara na vaše poruke, ne komunicira s vama u grupama gdje ste oboje članovi ili vas općenito ne doživljava kao dio svog života vrijeme je da raskinete Facebook prijateljstvo. Napravite mjesta u svom životu za ljude kojima je stvarno stalo do vas.

3) Osobe koje vas prečesto kontaktiraju

U ovom slučaju možda micanje s popisa prijatelja neće biti dovoljno. Naravno, ne možete uvijek znati razloge zbog kojih vas neka osoba ili osobe toliko često kontaktiraju, međutim ako vam se to čini kao previše prekinite s prijateljstvom. Proganjanje putem Facebooka može postati pravi problem, stoga shvatite ovo ozbiljno

4) Ne poznajete osobu

Ako ne radite zajedno, niste išli u školu ili na fakultet s njome i ako jednostavno s tom osobom nemate nikakvih dodirnih točaka prekinite vaše Facebook prijateljstvo. U današnje doba kada su granice između online i offline egzistencija sve manje, nepoznate osobe ne smiju imati pristup vašoj intimi bez obzira na to koliko i na koji način dijelite informacije o sebi na Facebooku.

5) Ako se ponašaju čudno

Agresivno, nepredvidljivo i općenito čudno komuniciranje može biti uzrok velikog stresa online pogotovo kada se radi o društvenoj mreži koja je toliko velik dio naših života. Oni možda misle da je primjereno na vašim objavama ostavljati po pet komentara za redom, no to nije u skladu s običajima kulturnog ponašanja.

Izvor: N1