Ovo su 3 najopasnija higijenska proizvoda

Ovo su 3 najopasnija higijenska proizvoda
...ujedno najbolji i neophodni, istina je sasvim drugačija. Osobito obrati pažnju na sljedeća tri...

Tamponi sa „silk touch" površinom

Često koristimo takve tampone jer se lakše otklanjaju. Međutim, takozvana svilena površina nema nikakve veze sa svilom - nego je to umjetna tkanina. A ta umjetna tkanina, koja tampon čini „turboupijajućim", sve se češće povezuje sa sindromom toksičnog šoka - otrovanjem krvi koje nastaje tako da bakterije pronađu put preko vaginalne sluznice u krvotok. U najgorem slučaju može doći do otkazivanja nekih organa, piše miss7.24sata.hr.

Pamučni ulošci

Pamučni ulošci navodno ti pružaju „dodatnu udobnost pri nošenju". Međutim, rijetko se tko pita što se krije iza tog „pamuka"? Taj je pamuk sve - samo ne bio-pamuk, odnosno uglavnom je tretiran raznim pesticidima i glifosatom (herbicidom).

Mirisni ulošci

Kad se pomiješa znoj, krv i umjetni materijal, mogu nastati neugodni mirisi - to je onaj „menstrualni miris" koji bismo rado izbjegle. Zbog toga većina proizvođača nudi uloške sa „svježim mirisom". Različita istraživanja pokazala su da kemijski stvoreni mirisi mogu uzrokovati alergijske reakcije. Preporučuje se češće mijenjanje uložaka kako bi se izbjegli neugodni mirisi - što je puno bolje od mirisnih uložaka.

vecernji.ba