Ovo je sve što morate znati za 'obaranje' poljupcima. Evo na što se žale muškarci, a na što žene

poljubac, sex, ljubav, ljubav, sex, ljubljenje, sex, sex, veza, odmor, savršeni ljubavnik, ljubav, sex, sex, veze, veza, partneri, veza, sex, sex, seks, veza, ljubav, Muškarci i žene, osmijeh, simpatija, signali privlačnosti, zavođenje, bakterije, ljubljenje, parovi, brak, djeca rast, poljubac, ljubljenje, tijelo, ljubljenje, ljubavni par, ljubav preko interneta, ljubav, Poznavanje partnera, bračni partner,  traženje partnera, ljubljenje, ljubljenje u usta, poljubci, poljubac, ljubljenje, ljubljenje u usta, muškaraci, žene, Muškarci i žene, mlađi muškarac, Starije žene, ljubljenje, savršeno ljubljenje, ljubljenje, otkrivanje, način, ljubavnici, krvna grupa, ljubav, spoj
Osim što jača vezu i povezuje partnere na poseban, emocionalni način, ljubljenje je dobro i za naše zdravlje.

Dok izmjenjujemo poljupce, stimuliraju se završeci živaca na usnama što dovodi do povećanog protoka krvi, ali i do povećanja seksualne želje.

Stimulacija živčanih završetaka prenosi signale u moždanu ovojnicu, a oni oslobađaju neurotransmitere koji daju onaj topao, ugodan osjećaj koji povezujemo sa zaljubljivanjem. Oslobađa se i oksitocin, odnosno hormon ljubavi, a endorfin preplavi tijelo zbog čega se osjećamo euforično i zanosno.

U tijelu se oslobađaju serotonin i feniletilamin koji su glavni krivci za onaj osjećaj vrtoglavice i sreće tijekom ljubljenja. Sada znate o čemu pričamo, zar ne? Neki ih nazivaju "leptirićima u trbuhu".

Dokazano je i kako ljubljenje podiže samopouzdanje i smanjuje napetosti stoga se ne ustručavajte upustiti u romantične trenutke s partnerom/icom.

Zbog lošeg ljubljenja veze često i pucaju. Čak 59% muškaraca i 66% žena prekinulo je vezu jer se partner/ica nisu dobro ljubili. Muškarci koji poljube svoje žene svako jutro prije odlaska na posao, žive i do pet godina dulje te zarađuju i do 30 posto više, pokazala su istraživanja.

Prvi poljubac u novoj vezi nužan je rizik koji svaki novi par mora iskusiti. Činjenica je da će većina parova više pamtiti prvi poljubac nego prvi seks. Tko bi rekao da su poljupci tako upečatljivi i moćni?

I dok ženama poljupci pretežno znače pokazatelj jesu li odabrale dobrog partnera za sebe, muškarcima je, očekivano, ljubljenje uvertira za seks.

Stručnjaci su ispitali muškarce kako bi doznali što ima najviše smeta kod žena za vrijeme ljubljenja. Otkrili su da zamjeraju ženama nedovoljno otvaranje usta, nedostatak inicijative i "sramežljivo ljubljenje". Budite agresivnije i prestanite se povlačiti, jedna je od poruka koju šalju ženama.

Kada je riječ o ženama, one se najviše žale na to da im muškarci prilikom ljubljenja "guraju jezik do grla", ne daju im disati i ne prate njihov tempo. Muškarcima zamjeraju i nedostatak higijene usne šupljine, a većina ispitanih žena radije ljubi muškarca sa svježe obrijanom bradom.

vecernji.hr