Ovih 6 stvari trebali biste svakodnevno ponavljati svom partneru!

Odnos s partnerom zahtijeva puno truda i poštovanja. Da biste vezu održali skladnom, ljubavni terapeuti savjetuju da ovih 6 rečenica svom partneru ponavljate svaki dan.

1. Ovo je ono što doista želim

U vezi često nastojimo ugoditi partneru pa vlastite želje stavljamo u drugi plan. Smeta li vam nešto u odnosu s partnerom, recite to jasno i glasno. Iako se na prvu čini pomalo agresivno, budite uvjereni da time radite dobro za svoju vezu. Katkad je potrebno partneru pružiti smjernice uz koje ćete biti zadovoljne. Imajte na umu da ništa ne uništava odnos kao neispunjena očekivanja koja nisu nikad izrečena.

2. Izabrala/Izabrao sam tebe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veza je izbor koji svakodnevno ponovo odabirete. Koliko je uzbudljivo svakodnevno ponovo izabirati istu osobu za sebe znajući sve njezine vrline i mane? Dajte jasno do znanja jedno drugome da ste sretni s onime što imate zajedno i da je vaša veza isključivo vaš odabir.

3. Volim te

Riječi ''volim te" katkad zvuče pomalo izlizano, a kako biste to popravili, uz riječi ''volim te'' dodajte osobinu koja najbolje opisuje osobu uz vas. ''Volim te, pametno moje'' ili ''volim te ovako šaljivu'', ''volim te ovako uspješnu''... samo su neki prijedlozi kojima možete nadići izlizane fraze zbog kojih ih vaša bolja polovica neće shvaćati ozbiljno.

4. Cijenim te

Male geste koje činite za svog partnera temelj su vašeg odnosa. Pokažite svom partneru koliko ga cijenite kroz svakodnevne sitnice. Ispecite mu kokice dok on gleda film, a on će zauzvrat odvesti djecu u vrtić kad vi poželite otići na masažu. Ipak, katkad su uz djela potrebne i riječi pa ne zaboravite svom partneru reći koliko ga cijenite. I to baš onoliko puta koliko smatrate da zaslužuje. Riječi su besplatne, a velika su investicija koju možete dati vašem odnosu.

5. Tvoje ponašanje me boli. Molim te, ne radi to više

Ovu rečenicu vjerojatno nije potrebno ponavljati baš svaki dan, no kada vas osoba koju volite povrijedi, dajte joj to do znanja. Učinite to odmah i nastojte riješiti situaciju što je prije moguće. Život je kratak, stoga se ne isplati uzalud trošiti negativne emocije.

6. Sviđaš mi se

Sviđati se nekome i biti voljen nije isto. Iako je prava ljubav za mnoge nenadmašiva, reći partneru da vam se sviđa katkad je mnogo važnije jer dovodi do jedne sasvim nove dimenzije divljenja na koju uvijek trebamo podsjećati jedni druge.

vecernji list