FOTO  Otvoren Nivea BiH Fashion Week

Nivea BiH Fashion Week

...i trajaće do 24.04.2018. Održava se na atraktivnoj lokaciji na Ilidži, u predivnom Kongresnom centru hotela Hills 5*.

Emina Husedžinović Ibrahimović, poznata bosansko-hercegovačka dizajnerica koja od samog početka realizacije ovog projekta u BiH predstavlja svoje kolekcije na istom. Nova kolekcija „Secession" žanrovski je visoka moda. Kroz kolekciju se prožima poznata „S" silueta secesije. Paleta je prigušena od crne, grafitno sive, do nježne ružičaste. Kroz kolekciju njeguje stare zanate od srnoveza do kujundžijskih tehnika. Omar Krasnić napravio je modne aksesoare za ovu kolekciju.

Materijali koji su korišteni za ovu kolekciju su sve vrste svile. Ukrašavani su čipkom i vezom, našivani kristalalima, ali decentno, jer je Emina željela da kolekcija bude elegantna, sofisticirana i profinjena i da kroz ovu kolekciju predstavi dostojanstvenu damu.

Novu kolekciju je predstavila Samra Menzilović-Ćatić, koja je ujedno i brend ambasador. Kolekcija je namjenjena damama koje se osjećaju dovoljno snažne i dominantne da nose ove modele.

Pored Eminine revije, posjetitelji su imali priliku da vide i revije dizajnera Emira Medića, Škole modnog dizajna(Nizama Ibrahimspahić, Ehlimana Hrapović Omanović, Sabrina Lukač i Amela Lulić) te modne kuće Paradi Couture.

Upravo Emina Husedžinović Ibrahimović je prošle godine sa Lejlom Bušatlić, koja je povijesničar umjetnosti, pokrenula Školu modnog dizajna koja već traje 6 mjeseci.
Emir Medić, gost iz Njemačke, je svojm revijom svečano otvorio veče mode, glamura i blještavila. Predstavio je svoju novu kolekciju „Generation Z ss18", koja je inspirirana generacijom koja novim koracima korača kroz svijet.

Paradi Couture, modna kuća koja podvlači unutarnju ljepotu žene. Elegancija, ženstvenost, umjetnost, snaga i ljubav sačinjavaju Paradi. Logo ovog modnog branda simbolizuje drvo života, što znači unutrašnji rast i razvoj.

Za odličan after party pobrinuli su se vinarija Čoka i Ždrepčeva krv, sokovi i voda Vivia te kava Bristot.

Modna agencija Abc Models Managament International, koja je 2015.godine dobila priznanje u Ženevi za najbolju modnu i managament agenciju u Istočnoj Europi, je organizator i izvršni producent ovog najvećeg modnog događaja u BiH.