Obilježila ih strašna tragedija: 'Izgubili smo novorođenog sina'

Mayte Garcia, prince glazbenik, obiteljska tragedija
Nakon punih 17 godina Mayte Garcia odlučila je otkriti što je presudilo njezinom braku s Princeom. Bivša supruga slavnog pjevača u knjizi "Moj život s Princeom" otkrila je da je za njihov razvod kriva strašna obiteljska tragedija s kojom su se morali suočiti.

Samo šest dana nakon što je na svijet stigao njihov prvi sin Amir, njihovu beskrajnu sreću zamijenila je tuga. Dječak je preminuo zbog rijetkog genetskog poremećaja, a veliki gubitak obilježio je bračni život Mayte i Princea. "Mislim da Prince to nikada nije prebolio. Ne znam kako to bilo tko može prebroditi. Znam da ja nikada nisam", kazala je Mayta za People.

Otkrila je i da kada je ostala trudna u 22. godini ona i Prince nisu mogli doći sebi od sreće. Trudnoća je prolazila bez ikakvih poteškoća sve dok Mayte jednog dana nije počela krvariti. Liječnici su joj tada savjetovali da učini amniocentezu kako bi se utvrdilo postoje li neke genetske anomalije, no i upozorili da taj test sa sobom nosi rizik od pobačaja.

"Ne, mi to nećemo učiniti rekao mi je suprug", piše Mayte i otkriva da su umjesto očajavanja odmah počeli s molitvom. Prince je bio na koljenima. "Molim te, blagoslovi ovo dijete. Mi znamo da nećeš dozvoliti da ovo bude bolesno", vapio je glazbenik.

Nakon što je maleni na svijet stigao carskim rezom uslijedilo je suočavanje s okrutnom istinom. "Ne znam kako da opišem kako je moj suprug izgledao. Bila je to čista radost, a onda kada su bebu uzeli u ruke i podigli je prema svijetlu u sali, oduševljenje na njegovom licu pretvorilo se u čisti horor. Fajferov sindrom tipa 2 uzrokuje anomalije po čitavom tijelu. Može izazvati promjene na lubanji kod koji se oči nalaze van duplji, a kosti na šakama i stopalima mogu se toliko sjediniti da izgledaju poput pravih životinjskih šapa. To sam saznala tek kasnije", napisala je Mayte u knjizi, prenosi Mirror.

U danima nakon poroda mališan je bio na nekoliko operacija, no nakon šest dana više nije mogao disati. "On nas ne napušta, zar ne?", upitala je shrvana Mayte liječnika nadajući se da će se nešto ipak promijeniti. No tragedija je bila neizbježna, a svoju ljubav nakon gubitka sina Prince i Mayta nisu uspjeli sačuvati.

dnevnik.hr