Novi šokantan slučaj u BiH: Profesori prijavili policiji udaju učenice

udaja
Roditelji djevojčice, iako su znali, nisu o tome obavijestili policiju i Centar za socijalni rad.

"Socijalna radnica izašla je na teren i obavila razgovor s djevojčicom. Utvrđeno je da nije bilo prisile, nakon čega smo djevojčicu vratili u roditeljsku kuću. Obitelj o ovom događaju nije obavijestila ni Centar niti policajce. U nadolazećem razdoblju održavat ćemo kontinuirano razgovore socijalno-psihološke prirode i sa maloljetnicom i s njenim roditeljima kako se slučaj ne bi ponovio", kazali su za Dnevni avaz iz Centra za socijalni rad Bužim.

Snežana Galić, glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije, kazala je za ovaj list da su policajci pronašli mlađu maloljetnicu u kući B. M.

"Prema njenim tvrdnjama, nije bilo nikakve prisile. Djevojčica je sredinom siječnja samovoljno došla u kuću B. M. kako bi s njim stupila u bračnu zajednicu", pojasnila je Galić.

Dodala je da je B. M. osumnjičen za kazneno djelo izvanbračna zajednica sa mlađim maloljetnikom te da daljnje dokumentiranje ovog slučaja nastavljaju istražitelji Odjela kriminalističke policije Policijske postaje Bužim.

Slučajevi bježanja maloljetnika često se u posljednje vrijeme ponavljaju na području Unsko-sanske županije, i to pretežno u ruralnim dijelovima.

"Najveći problem predstavlja nam to što ovakva djeca većinom dolaze iz obitelji u kojima su se i majke maloljetne udale. Samim tim, smatraju da je to što rade, sasvim uredu. Zbog toga smo pojačali aktivnosti održavanja sastanaka i posjećivanja obitelji kako bismo smanjili intenzitet ovakvih postupaka. Djeca često bježe i od teške materijalne situacije, u kojima se većina ovakvih obitelj nalazi", objasnili su zaposlenici Centra za socijalni rad Bužim.