Nogometaš Radnika zaprosio djevojku na originalan način

prošnja
Nakon pet godina veze nogometaš Radnika Slaviša Radović odlučio je zaprositi svoju djevojku Helenu Vlačić, ali ovo ne bi bila neka bitna vijest da on to nije uradio na originalan način, prenosi Avaz.ba

Same pripreme za prosidbu trajale su mjesec, a logističku podršku pružilo je još nekoliko ljudi bliskih ovom paru, među kojima posebno treba istaći Heleninu prijateljicu Aleksandru.

Bilo je teško izvesti ovakav podvig, s obzirom na to da budući mladoženja igra nogomet u premijerligašu iz Bijeljine, dok njegova djevojka živi u Mannhein.

- Sve smo dobro organizirali kako Helena ne bi saznala i kako bi iznenađenje bilo kompletno. Nalazio sam se s Radnikom na pripremama u Budvi, pa sam morao dobiti dozvolu od šefa stručnog štaba da dan ranije odem i naišao sam na veliko razumijevanje kompletne ekspedicije koja je boravila na pripremama. Odletio sam za Njemačku, a za to je znalo Helenino društvo. Prije polaska na pripreme sam u Bijeljini unajmio kostim Miki Mausa koji sam poslao autobusom u Njemačku i koji je tamo preuzela Helenina kuma Maša. Kada sam sletio, pao je dogovor s Aleksandrom da ona dovede Helenu u tržni centar u kome ću ja čekati obučen u Miki Mausa, koji je Helenin omiljeni lik iz crtanih filmova - kaže Radović.

U večernjim satima Helena i Aleksandra su došle do tržnog centra i Helena je odmah primijetila Miki Mausa.

- Molila je drugaricu da je slika s Miki Mausom i da meni pošalje fotografiju. Drugarica Aleksandra joj je govorila da nije dijete i da se ne fotografira, ali je Helena bila uporna, što se vidi i na snimku. Kada smo se fotografirali, ja sam skinuo kostim, a ona je ostala u potpunom šoku nekoliko sekundi. Nakon toga sam je zaprosio i ove godine ćemo praviti svadbu, a veoma brzo ćemo znati i točan datum - kaže kroz smijeh budući mladoženja.

U ovih pet godina veze Slaviša i Helena su često putovali da bi bili zajedno, što je zahtijevalo dosta odricanja.

- Zbog mojih obaveza u nogometu često je ona dolazila kod mene, a ja sam išao kod nje u Njemačku i, uprkos svemu, veza je opstala i možda postala još čvršća. Na početku veze smo imali jednu prometnu nesreću u kojoj je Helena doživjela ozljedu glave, a indirektni krivac je opet bio nogomet, jer smo se vraćali s jednog turnira. Tada sam shvatio koliko mi je stalo do nje i koliko mi znači - zaključio je Radović.