FOTO  Noć mladosti i ljepote: Upoznajte Anđelu Paleksić Miss BiH 2018.

Miss BiH

Anđela je studentica druge godine na odsjeku za srpski jezik i književnost. Bavi se volonterskim radom više od 3 godine. Od slobodnih aktivnosti, osim volontiranja i rada smladima ide i na kurs ikonopisanja i kurs animiranog filma.

U finalnoj večeri u kojoj je sudjelovalo 19 djevojaka, birale su se i prva pratilja , a to je Elma Šljivić, druga pratilja je Jelena Škrbić, Miss fotogeničnosti BiH- Isidora Govedarica, Miss Interneta i Miss Televoting BiH je Erna Zekotić, dok je Miss ABC Fashion TV model za 2018.godinu Tamara Drašković. Čast da ponese i titulu Miss Visit Sarajevo, realizirsnu pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Kantona Sarajevo, pripala je Emini Šabanović.

Djevojke su na finalnoj večeri nosile glamurozne haljine Paradi Couture dizajnerke Ernade Mujić. Finalistice su se predstavile i u odjeći Shooter i Timeout, Anastasija Fashion, dok je oficijelni sponzor obuće Deichmann.

Za ljepotu misica zaslužne su bile vješte ruke djevojaka iz škole šminkanja MASTER CLASS BIH BY CRISTAL BEAUTY AND MAKE UP BAR.
U glazbenom dijelu programa nastupili su profesori iz Srednje muzičke škole "Čestimir Mirko Dušek" iz Tuzle, čijoj obnovi je posvećena ovogodišnja humanitarna akcija izbora Miss BiH pod nazivom "I mi hoćemo svoju školu".

Pred kraj manifestacije direktorici Srednje muzičke škole u Tuzli Zrinki Andrejaš uručen je ček u iznosu od 2.000 KM za obnovu škole Srednje muzičke škole. Ček je donirala Agencija za zaštitu ljudi i imovine Gama.

Izbor Miss BiH za Miss Svijeta 2018. vodili su Ljiljana Krulj i Zlatan Jovanović.
Nova Miss BiH Anđela Paleksić uskoro kreće u velike pripreme za svjetski izbor koji će se održati u dalekoj Kini 8.prosinca.