Nina Badrić : Iza izjave kako ću apstinirati od seksa trebalo je stajati

Badrić nam je također otkrila čime su je očarale Sarajlije, te hoće li zaista apstinirati od seksa do Eurosonga.

 Razgovarala: Sanja Mlikota, Dnevnik.ba

 Nedavno je svjetlo dana ugledao dugoočekivani album 'Nebo'. Kako ste zadovoljni dosadašnjim reakcijama na album?

Krajem studenog prošle godine album ‘Nebo’ pojavio se na tržištu. Presretna sam prvim reakcijama na njega. Album je pun vedrine i pozitivnih poruka i drugačiji je od svih predhodnih albuma koje sam objavila. Pjesma koja je najavila njegov izlazak ‘Dat će nam Bog’ već je osvojila publiku diljem regije i to je najvažnije. Za ljude se rade pjesme, za publiku koja ih dalje prihvaća ili ne. Imam svoj stil i glazbeni potpis koji je već prepoznatljiv i moja publika zna što može očekivati od mene, no drago mi je da album ‘Nebo’ izaziva sjajne reakcije ljudi. 

Možete li nam reći što za Vas predstavlja ovaj album? Koji su Vaši sljedeći planovi vezani za album, neki spot, koncert?

Promocija ovog albuma tek kreće. Predstaviti ću ga na velikim koncertima naravno uživo diljem regije i jedva čekam da krenem na turneju s ovim albumom. Trenutno sam zaokupljena silnim pripremama za Eurosong i prioriteti su trenutno pjesma ‘Nebo’ koja će ove godine prestavljati Hrvatsku u Azerbejdžanu. Najdraže mi je ipak to što je moja autorska pjesma s albuma po kojoj je i čitav album dobio ime. 

Bojite li se da zbog obaveza vezanih za Eurosong album nećete moći ispromovirati na pravi način?

Pjesma ‘Nebo’ nalazi se na albumu i ljudi su je čuli još krajem prošle godine. No, Ante Gelo je napravio poseban aražman za Eurosong. Prilagodili smo se apsolutno zakonima Eurosonga i natjecanja od 3 minute tako da sam sretna što je pjesma dobila svoje sjajno novo ruho. Sve dolazi upravo u pravo vrijeme i vidimo se uskoro na turneji. 

Je li sve spremno za predstavljanje pjesme kojom ćete braniti hrvatske boje na Eurosongu u Azerbejdžanu?

Oko Eurosonga je jako puno posla svakodnevno ako želite da vaš album na nešto sliči. Moram priznati da nisam ni sanjala da će biti toliko posla oko svega no što je tu je. Jas am perfekcionista u svemu tako da uvijek težim dati najbolje od sebe, a onda Bogu u ruke pa što bude. Upravo smo završili novi aranžman kojeg uskoro predstavljamo uz službeni spot.

Pravilo na Eurosongu je da nema pravila. Plaši li Vas to?

Ne. Upravo to je i izazov što stvarno nikad ne znate koji možete biti. Eurosong je lijepa glazbena manifestacija koju doživljavam kao jedno veliko iskustvo u svojoj karijeri. Vjerujem da će biti naponovljivo, a najviše se radujem što ću upoznati mnoge sjajne glazbenike sa svih strana svijeta.

BiH na Eurosongu predstavlja Maya Sar koju Vi osobno poznajte.  Hoćete li jedna drugoj biti potpora u Azerbejdžanu?

Tome se možda najviše i radujem. Maya je divna osoba, a nju i Mahira veoma volim i poštujem. Sjajna je činjenica imati takve ljude gore i uvjerena sam da ćemo se družiti koliko god nam obaveze budu dozvoljavale. 

Mislite li da ste u prednosti u odnosu na BiH predstavnicu budući da je iza vas 20 godina glazbene karijere?

Nema to nikakve veze. Maya može pobijediti, zašto ne? Važna je emocija koji svatko od nas ostavlja na toj pozornici i scenski nastup koji mi se čini jako važan na Eurosongu. A Maya ima i može sve to. Na Eurosongu ništa ne znači koliko se tko godina bavi glazbom i na koji način. 

Iz kojeg razloga ste odbili da predstavljate našu zemlju na Eurosongu?

Od kud vam to da sam odbila?

U Novu godinu ste ušli sa Sarajlijama. Može li se reći da su Vam Sarajlije donijele sreću pa Vam je ova godina tako dobro krenula?

Ma znam da sam već valjda dosadna, ali da sam mogla odabrati gdje bi bila za Novu godinu to bi bilo Sarajevo.  Ne znam.. Volim ljude koje tamo poznajem. Grad su ljudi, a ja sam valjda imala sreće da upoznam one najpozitivnije osobe i priče. Odnijela sam sa sobom u Zagreb akreditaciju na kojoj piše ‘2012 godina snova’. Tako se zvao doček Nove godine na Trgu djece, a ja sam uvjerena da je ovo stvarno početak svih godina koje će se zvati godine snova. 
 
Rekli  ste da je Sarajevo za Vas centar svijeta.  Čime su Vas Sarajlije toliko očarale da zauzimaju posebno mjesto u Vašem srcu?

 Mislim da se meni sa Sarajevom dogodila ljubav na prvi pogled. Nema objašnjenja u ljubavi, ili jest ili nije i to je to. To vam je isto kao kad napišete pjesmu. Ili vam sjedne od prve ili vam se nikad ne svidi.

Cijela regija je prenijela Vašu izjavu kako ćete zbog Eurosonga apstinirati od seksa do lipnja. Kako je suprug reagirao kada je čuo tu vijest?

Iza te izjave je trebao ići smijeh, pa bi se možda i shvatila kao duhovita. Eto možda da ispravim grešku, pa ću vama odgovoriti sa hahhahaahhaahah!


Sada svi pričaju o Eurosongu,  Vašem novom albumu, pitanje medija kada ćete postati majka palo je u drugi plan. Osjećate li možda olakšanje zbog toga?

I tako.. Zemlja je još uvijek okrugla, a ovo će biti godina snova.

Uspijete li se između silnih obaveza odmoriti i uzeti vremena za sebe?

Odmor? Što je to? Živim za ljeto.