Neviđeni Skandal: Procurio pornić Vladike Kačavende sa četiri mladića

Podsjećamo, riječ je o namjesniku u manastiru u Etno-selu "Stanišići" kod Bijeljine koji je uhićen prekjučer u Beogradu jer je Bojanu Jovanoviću za 100.000 eura pokušao prodati film u trajanju od sat i pol na kojem, prema riječima advokata Duška Tomića, vladika Vasilije Kačavenda seksualno opći s četvoricom mladića.

Tekstualne poruke

Iako smo o ovom slučaju zatražili izjavu MUP-a Republike Srbije, dobili smo odgovor da u vezi s našim pitanjima nemaju informacije. "Avazu" je Bojan Jovanović ustupio neke od SMS-ova koje je otac Nikolaj slao njemu, ugovarajući sastanak za prodaju filma. Jovanović je o svemu obavijestio odvjetnika Tomića, na što mu je ovaj odgovorio da zakažu sastanak i da pogledaju snimak da bi utvrdili da nije u pitanju neka montaža.

Otac Nikolaj i još jedna osoba došli su u Beograd i Jovanoviću, Tomiću i još dvojici ljudi pokazali film. Jedan dio filma snimljen je, priča Tomić, u vladikinom dvoru u Bijeljini, a drugi u njegovom stanu u Beogradu.

- Na filmu vladika Kačavenda oralno i analno zadovoljava četvoricu mladića, kao i oni njega. Nakon seksualnog čina, a što se vidi na snimku, svi se zajedno tuširaju. Jedan od snimaka nastao je 27. siječnja 2007. godine - kazao je Tomić.

On je jučer otputovao u Beograd da bi policiji dao izjavu o svim ovim događanjima.

- Na sastanku smo upozorili oca Nikolaja da je to što čini kazneno djelo te da snimke preda policiji. No, otac Nikolaj je odbio i kazao da će, ako već ne namjeravamo kupiti snimak, to učiniti neko drugi, na šta smo mu odgovorili da ćemo razmisliti. Potom sam se obratio policiji za pomoć - kazao je Jovanović.

On je potvrdio da su informacije koje imamo o ovom slučaju točne, ali nije želio otkrivati više detalja prije nego što da službenu izjavu Tužiteljstvu, da ne bi ugrozio istragu.

Bez odgovora

Kako je "Avaz" već pisao, nakon što se Jovanović obratio policiji, Nikolaju je u Beogradu napravljena klasična sačekuša.

Naime, otac Nikolaj kazao je Jovanoviću da na sastanak dođe sam ispred jedne crkve u Beogradu i ponese novac. Kada je stigao, otac Nikolaj mu je kazao da sjedne u taksi. Jovanović je zatražio da još jednom vidi film. Sve je to posmatrala policija, a dogovor je bio da, kada Jovanović vidi da je film u laptopu, skine kaput i tako pošalje signal policiji da počne s akcijom. Kada je Jovanović to učinio, policija je prišla vozilu te uhapsila oca Nikolaja i mladića koji je bio s njim te zaplijenila laptop.

Inače, u manastiru u Etno-selu "Stanišići" kod Bijeljine ni jučer nitko nije odgovarao na naše pozive.

Prvi progovorio

Bojan Jovanović bio je đakon Srpske pravoslavne crkve (SPC) i služio je u Bijeljini kod episkopa tuzlansko-zvorničkog Vasilija, no, ogorčen bludom i pedofilijom, napustio je SPC te sada živi s obitelji u Beogradu. Jovanović je prvi službenik Crkve koji je javno progovorio o pedofiliji i drugim strahotama u SPC-u.