Neočekivana istina o muškarcima koji glume orgazam

U knjizi Why Men Fake It: The Totally Unexpected Truth, doktor Abraham Morgentaler piše o svom istraživanju koje je trajalo 25 godina i koje je proučavalo muški orgazam.

I koji je njegov zaključak? Ne samo da trećina muškaraca glumi orgazam, već je i razlog tome isti kao i kod žena - da poštede osjećaje partnerice.

Muškarci tvrde da žene vrlo osobno shvaćaju ako partner ne postigne orgazam, puno više od njih ako ona ne postigne orgazam.

Glume muškarci, glume žene...

To je zato jer žene smatraju da je muški orgazam nešto što se događa automatski i pretpostavljaju da muškarac mora svaki put postići orgazam inače nešto nije u redu: partnerica nije dovoljno privlačna, ne uzbuđuje ga dovoljno ili je zaljubljen u neku drugu ženu.

Bilo kako bilo, i muškarci i žene glume orgazam.
U današnje vrijeme, mnogi muškarci i žene preumorni su za seks i orgazme, a tko bi onda još imao i energije objašnjavati zašto je to tako?

Ako je muškarac umoran, popio je malo više, zabrinut je zbog posla ili ga jednostavno u određenom trenutku seks baš previše ne zanima, čini mu se manje stresnim glumiti orgazam nego objašnjavati izgubljenu erekciju.

Ubrzani tempo, malo glasniji uzdisaji, dramatični trzaji tijelom i povlačenje i čini se da dosta žena ni ne primijeti.

Kako objašnjava nedostatak dokaza?

Ako je muškarac partnerici pružao prije odnosa oralni seks i žena je uzbuđena, većina ni ne primijeti izostanak više tekućine.

Ako koristi prezervativ, još je lakše. Sve što treba je riješiti se prezervativa i kako će žena znati da u njemu nije bilo dokaznog materijala?

Osim toga, ejakulacija nije pokazatelj da je muškarac doživio orgazam. Orgazam i ejakulacije dva su zasebna procesa i jedan se može pojaviti bez drugog.

Drugim riječima, muškarac može ejakulirati bez da je imao orgazam, a može imati orgazam i bez da je ejakulirao (iako je za ovo drugo potrebno puno samokontrole i vježbe).

No, ima jedna stvar - sperma ima prepoznatljiv miris.

Ako muškarac ne nosi prezervativ, žena lako može prepoznati nedostatak ejakulacije.

S druge strane, većina parova seksa se navečer prije spavanja i nakon što završe uglavnom odmah zaspu, kome bi se tada uopće upalile lampice za alarm?

Trećina muškaraca koji su sudjelovali u istraživanju doktora Abrahama Morgentalera priznali su da su glumili i da nisu bili otkriveni.

Nije problem ako priznate da niste imali orgazam, problem je glumiti ga i o tome ne govoriti. Vrijeme je da muškarci i žene prestanu imati nerealna očekivanja od samih sebe i partnera. 

net.hr