Neka studija tvrdi da polovica žena mašta o drugome tijekom seksa s partnerom

razvod - svađa
Znanstvenici su ustanovili da 46 posto žena i 42 posto muškaraca imaju skrivene misli dok vode ljubav s partnerom.

Za većinu žena osoba o kojoj fantaziraju je netko koga dobro poznaju, uglavnom bliski prijatelj ili kolega s posla ali i bivši partner. Piše Telegram.hr.

Nešto manje od trećine žena, oko 30 posto i 25 posto muškaraca imalo je seks s osobom o kojoj su prethodno maštali. Oko 26 posto žena i 22 posto muškaraca imali su odnos s kolegom s posla za kojim su nastavili žudjeti i poslije.

Studiju, rađenu na 1300 ljudi, provela je kompanija za proizvodnju seksualnih igračaka, Lovehoney. Ustanovljeno je da jedna od 5 žena, znači 20 posto, i 11 posto muškaraca maštaju o seksualnom odnosu sa šefom.
38 posto žena je razočarano

Mnoge maštarije nisu baš tako nevine, uglavnom završavaju u krevetu, kod 8 posto žena i 2 posto muškaraca.

Studija kaže da 70 posto žena i 63 posto muškaraca zamišljaju kakav bi bio seks s novim partnerom i prije nego se upuste u vezu. Novi ljubavnik ispunio je očekivanja kod 62 posto žena, znači njih 38 posto razočaralo se.

Muškarcima je malo lakše udovoljiti kada prvi put spavaju sa ženom, 68 posto će reći da je ispunila njihova očekivanja, a samo 32 posto nije bilo zadovoljno.

Da bi sakrili svoje razočarenje, mnogo ljubavnika će u svojoj glavi oživljavati sjećanja na neki dobar seks dok imaju odnos sa partnerom. Šest od deset muškaraca i žena kažu da maštaju koji put , a 14 posto žena i 15 posto muškaraca to čine često.

Trećina žena i 23 posto muškaraca izjavilo je da ponekad maštaju o ponovnom seksu sa svojom prvom ljubavnom partnericom ili sa osobom iz romantične veze koju su proživjeli u prošlosti, a koje se nježno sjećaju. Za 12 posto muškaraca i žena ove se maštarije često događaju.
Većina je bezopasno fantaziranje

Daljnjih 31 posto žena i 23 posto muškaraca spavali su opet s prvom partnericom, nakon prekida.

Sva ta fantaziranja o bivšim ljubavima su bezopasna zabava ali 60 posto žena i 66 posto muškaraca to osjeća kao prevaru prema patneru. Glasnogovornik kompanije Lovehoney kaže da je sve to bezopasno dokle god ostaje u mašti.

Mnogo se ljudi s nostalgijom prisjeća bivših partnera i sve dok je to u našoj glavi, nevino je. Ali ako se fantazije počnu ostvarivati, a vi ste s nekim drugim u vezi, to je već druga priča.

Sva istraživanja kompanije Lovehoney pokazuju da seksualne fantazije povećavaju seksualno zadovoljstvo para, a to je dobra stvar. Seksualno eksperimentiranje s partnerom treba ohrabrivati jer ako ste sretni u krevetu , sretniji ste i u drugim segmentima života.