Na Cmok.ba prijatelje i ljubav traži 33.000 članova

ljubav
ljubav
... internet-stranicu Cmok.ba za upoznavanje mladih, ali i ljudi srednje i odmakle životne dobi, radi druženja, moguće ljubavne veze ili pak braka, piše Dnevni avaz.

Online prijateljstva

Zahirović je iz BiH otišao tijekom agresije, a na ovom projektu radio je više od tri godine. Budući da se školovao za grafičkog dizajnera, programirao je ovu internet-stranicu, koja trenutno ima 33.000 registriranih članova iz cijelog svijeta. Takav projekt, kako pojašnjava, stoji između 150.000 i 200.000 maraka.

- Od prijatelja sam dobio ideju da kreiram ovu stranicu. Naime, ljudima iz BiH, Srbije, Hrvatske, koji su zbog raznih okolnosti morali napustiti zemlju, a koji sada žive po cijelom svijetu, teško je upoznati nekoga i družiti se ili održati stara prijateljstva. Uz podršku i nagovor prijatelja, odlučio sam napraviti ovu takozvanu dejting stranicu. Trebalo mi je dosta vremena jer nisam o tome puno znao. Samo me vodila jaka želja i volja da povežem što više naroda i, evo, uspio sam online spojiti neke partnere, a mnogi su ostvarili nova prijateljstva, kaže Zahirović.

Pojašnjava da stranica funkcionira po načelu profila koji članovi popunjavaju odgovorima na opširna pitanja o svom izgledu, godinama, afinitetima i tako zapravo drugima poručuju tko su i kakvi su.

- Ne spajamo jednu vrstu ljudi, kod nas su svi dobrodošli, ali korisnik mora imati 18 godina. Želio sam kroz to druženje povezati ljude i probuditi pozitivnu energiju kod njih, ističe Zahirović.

Kontrola slika

Prema njegovim riječima, sigurnost i diskrecija korisnika stranice zajamčene su.

- Mi sve fotografije koje se postavljaju na stranicu kontroliramo, na primjer, jesu li uzete od nekoga, ne damo da se postavljaju poruke uvjerljivog sadržaja... Ne dozvoljavamo ni postove na nacionalnoj osnovi, dakle, stranica je samo za upoznavanje, pojašnjava Zahirović.

Iskustva korisnika

- Nisam vjerovala da ću na ovaj način pronaći ljubav, ali zaista se dogodilo! Sad mi je samo žao što prije nije postojao Cmok.ba i što kao mlađa nisam imala ovakve mogućnosti. Nakon samo dva dana korištenja javio mi se Samir i poslije jednomjesečnog dopisivanja odlučili smo se i uživo upoznati. Sad smo u vezi već pola godine i ja i dalje ne mogu vjerovati svojoj sreći. Savjet koji bih dala svima jeste da ne odustaju i da zaista ispune svoj profil, puno je lakše početi razgovor nakon što se vide interesi druge osobe. Ja sam Cmok.ba napustila sretna, zaljubljena i u vezi pa svima želim da dožive isto, napisala je Jelena.