Muškarci su romantičniji i više vjeruju u ljubav na prvi pogled

Tako se 48 posto njih barem jednom u životu zaljubilo na prvi pogled, dok se isto dogodilo manje od 28 posto žena, pokazala je studija Sveučilišta Washington i Sveučilišta Virgina na 10.000 ljudi.

Rezultati su objavljeni u knjizi ‘The Normal Bar' koja se osvrće na standardne mitove u ljubavnim odnosima, poput onog da muškarci nisu romantični.

Ipak, sklonost brzom zaljubljivanju rezultira i time da su muškarci i nevjerniji spol, pa je tako trećina njih prevarila svog partnera.

Većina muškaraca i žena smatraju kako seksualna prevara koja ne uključuje osjećaje i nije "tako strašna", no s time se sigurno ne bi složile njihove bolje polovice. Tako velik broj ispitanika smatra da preljub podrazumijeva i emocije.

Tajne sretne ljubavi

Oko 74 posto ljudi u vezama kažu za sebe da su sretni, dok 66 posto njih vjeruju da im je trenutni partner "srodna duša".

Najvažniji sastojak uspješne veze za većinu ispitanika je dobra komunikacija, a redoviti izlasci, strastveni poljupci, masaže i izmjenjivanje nježnosti način su za održavanje strasti i bliskosti.

Daily Mail