Muškarci mogu prosuditi ženu u par milisekundi

Jennifer Aniston Brad Pitt, muškarac žena, ljubav, prvi pogled

Za razliku od žena kojima treba malo više vremena kako bi odvagnule bi li im muškarac bio vjeran, muškarci to mogu gotovo u istom trenu kada ugledaju ženu.

Profesor Mark van Vugt i dr. Johanna van Hooff sa Sveučilišta u Amsterdamu tvrde da je ta 'drevna' vještina dio muškarčevih kvaliteta potrebnih za preživljavanje.

U istraživanju objavljenom u časopisu Oxford Journal Social Cognitive and Affective Neuroscience testirano je 20 žena i isto toliko muškaraca koji su morali obavljati svakodnevne zadatke dok su im znanstvenici mjerili moždanu aktivnost, a prenosi net.hr.

Dok su ispitanici odrađivali zadatke, znanstvenici su im davali slike osoba suprotnog spola, od ružnih pa sve do zgodnih.

Muškarci su lako gubili koncentraciju kada bi vidjeli lijepu ženu, a žene se nisu dale tako lako dekoncentrirati.

"Muškarcima oko bježi kada vide lijepu ženu jer su evolucijom razvili sposobnost da preko fizičkog izgleda zaključe je li žena dobar genetski kandidat za partnericu, no to nije zato što su muškarci plitki", rekao je prof. van Vugt.

"Muškarci vrlo brzo donose zaključak o ženama, puno brže nego što se nekada mislilo. Govorimo o milisekundama."

"Ova vještina potječe iz pradavnih vremena i ona pomaže muškarcima kako bi pronašli idealnu majku za svoje potomke. Žene, pak, donose odluku o muškarcu na temelju njegovog truda i vjernosti", dodao je prof. van Vugt.

Net.hr