FOTO  Mostarski dani u Nizozemskoj 2012

Zima koja se ne pamti u gradu Mostaru mnoge je iznenadila i što je najbolnije zbog nepripremljenosti cijele općine Mostar, županije i same države Bosne i Hercegovine pretrpljena je ogromna materijalna šteta, a naravno na prvom mjestu veliki broj ljudskih žrtava. Tako su zaljubljenici grada Mostara  organizirali ovu feštu koja je bila zamišljena kao humanitarna akcija, ali prije svega okupljanje i druženje ljudi koji su u bilo kakvoj vezi sa gradom Mostarom.

Uz veliki broj gostiju iz zapadnih zemalja bili su nazočni i gosti iz Mostara. Za raspoloženje i atmosferu su se potrudili legendarni mostarski glazbeni umjetnici Sandi i Mišo, a pojačanje je bio i ''Pipo'' koji je podigao raspoloženje nazočnih sa svojim mostarskim ''šupanjem'' i pjesmom iz 70'' i 80 '' godina . Uz druženje ,glazbu i prikladnu tombolu ,uspješno su se okupili i pritom zabavili nazočni domaćini i gosti.

Iako veliki  broj Mostarca  živi i radi u Nizozemskoj , odaziv  nije bio tako veliki i pored dobre najave organizatora .Zašto je to tako? Refleksija velike ''recesije''??? ili to znaju samo sami ''Mostarci'' i naravno mostarska mahala- (nja) ali u svakom slučaju sve pohvale na trudu i organizaciji domaćina i svih nazočnih ovim već tradicionalnim susretima Dani Mostara.

Braco Buhač/hercegovina.info