Morski problemi: Bosanac shvatio da s balkona nema pogled na svoj BMW, odmah se pokupio

Neum, sunce, vremenska prognoza, more, problemi, studentica, more
...međutim, takva zarada često traži i poneku žrtvu te u pravilu i mnogo strpljenja. Neka iskustva s gostima koja Dalmatinci opisuju graniče s realnošću.

Njihove anegdote često uključuju čišćenje i pospremanje prljavštine i raznoraznih ostavština kakvima se nisu nadali, a ponekad se dogodi da za sobom ostave i nešto vrijednu. Takva iskustva su ipak u velikoj manjini.

Bio je jedan Poljak, onako, zlatni lanac oko vrata debeli, i doša je sa ženon. U apartmanu je sta di san ja sada priko zime. I, e, govori on jedan dan da mu je nestalo četiri iljade eura od ispod jastuka. Pita san ga odma, zna li mu žena zna za to? Odusta je kad je vidio da mu ne virujen. Piše sve na zidu lipo - sam odgovaraš za svoje stvari. Ali, ja se i dan danas, svaki put kad slažen krevet, nadan da će ispast od negdi. Možda su upale među laminat. Kad ih i nađen, prominiće se valuta, priča mladi Ante Jurišić iz Baške Vode.

Čudnim putevima do sobe u Baškoj Vodi došla je i sumnjiva Ruskinja. Kako za Slobodnu Dalmaciju priča Lea Staničić, pamtit će je još dugo:

Došla je Ruskinja, plavuša, hladnog, bezizražajnog lica. Onako, rigidno je djelovala. Uzela je dvokrevetnu sobu na pet, šest dana, ponijela samo malu torbicu. Mi nju nismo ni vidjeli, ni čuli, ni hodanje, ni lupanje vratima. Ni u izlasku iz kuće na plažu. Tek zadnji dan se pojavila, platila i ostavila magnet. Otišla.

Dan danas sam uvjerena da je neki ruski agent. Soba nakon nje uopće nije bila korištena. Niti je itko dolazio, niti je djelovalo da žena postoji. Ne mogu navesti osjećaj kao realan dokaz, ali znaš kad ti netko onako sjedne kako ne možeš kategorizirati. KGB-ovka 100 posto!, u šali je ispričala Lea.

Dobro, to je jezivo, ali nije odvratno - kao kada joj je gojazniji, postariji Poljak ulazio u kuću i nudio seks u troje s njim i njegovom, kaže Lea, "Peggy Sue look-a-like" ženom.

A neki Česi su mi za tjedan dana i 10 ljudi tražili tri frižidera i jednu veliku ledenu škrinju za korištenje. Rusi obično traže sef! Jedno od lijepih iskustava nam je bilo ljetos - kod nas je odsjeo poznati slovenski gitarist pa je par jutara na terasi svirao za nas. I zapravo sve goste uokolo, nastavlja Lea svoju priču.

A jedan Bosanac, rezervirao je i došao, a kad je vidio da s balkona ne može gledati svoj novi BMW, nije htio ostati, završava u humorističnom tonu svoju priču Lea, piše Slobodna Dalmacija.