'Moj suprug i ja u sretnom smo braku jer živimo u odvojenim kućama'

brak, sreća, zablude, brak
Ipak, šest dana u tjednu se viđaju, prespavaju jedan kod drugoga četiri noći u tjednu, razgovaraju o svemu, a njihov brak je jači i sretniji nego ikada prije, tvrdi Lise.

"Moj suprug i ja u braku smo 31 godinu. Imamo ista razmišljanja i stavove, imamo troje odrasle djece, ali nemamo isti - dom"

Tako je započela svoju priču Lise Stoessel, autorica knjige Living Happily Ever After - Separately, u kojoj navodi kako je sačuvala svoj sretan brak.

Kao i svaki par, i oni su imali svojih loših trenutaka. Kada je dosta toga krenulo nizbrdo, čak je i potražila stručnu pomoć bračnih savjetnika.

Bilo bi sve u redu neko vrijeme, nekoliko mjeseci, a onda bi opet sve krenulo po zlu. I tako je nakon jedne svađe Lise sjela u automobil i vozila ulicama svoga grada. Razmišljala je gdje bi mogla živjeti.

Kada se vratila kući, suprugu je rekla da ovako više ne može. Kada ju je upitao želi li se razvesti, ona je odgovorila kako želi pokušati spasiti brak tako da žive svatko na svojoj lokaciji. Na razvod nije željela pomišljati.

Kako je objasnila za portal Prevention, i dalje je voljela svog supruga, ali jako ju je smetalo što je ona voljela biti u društvu i pozivala je rodbinu i prijatelje u posjet, a njezin suprug, introvert, tada bi se pretvarao u neugodnog muškarca za kojeg se ona, kako kaže, nije udala.

Posljednjih osam godina, ovaj par živi na različitim adresama. Ipak, šest dana u tjednu se viđaju, prespavaju jedan kod drugoga četiri noći u tjednu, razgovaraju o svemu, a njihov brak je jači i sretniji nego ikada prije, tvrdi Lise.

"Kada živite s nekim 24 sata na dan, sedam dana u tjednu, lako je dugu osobu uzeti zdravo za gotovo i umjesto kvalitetno provedenog vremena jedno s drugim, uzeti tablet, svoj pametni telefon i ignorirati osobu s kojom živite.

Ovu je suprugu izluđivao mužev nered, gomila papira i građevinskog materijala i alata koji je ostavljao svuda po kući, a sada se s tim više ne mora zamarati.

"Sada imam svoje gnijezdo koje sam uredila po svojoj mjeri i više me ne smeta njegov nered u njegovoj kući. Svatko od nas ima svoj prostor i sretniji smo nego ikad, zaključila je Lise.

vecernji.hr