Modne agencije u Srbiji paravan su za prostituciju

Najpoznatiji srpski striper Dejan Nestorović progovorio je o skandalu o elitnoj prostituciji u Srbiji, navodeći pritom da je većina striptiz barova u Srbiji paravan za pružanje seksualnih usluga.

Za "Press" je otkrio da se upravo na takvim mjestima organiziraju orgije na kojima se inozemni i domaći biznismeni, kriminalci i političari "druže" s prostitutkama, među kojima ima i puno žena iz svijeta estrade i s televizije.

Većina strpitizeta i plesačica, zapravo prostitutke

- Vrijeđa me kada me netko pita imaš li djevojku za seks ili sredi mi ovu ili onu pjevačicu ili voditeljicu. Gazde mnogih klubova s područja Beograda ili centralne Srbije kada nas pozivaju za nastup postavljaju tipična glupa pitanja: "Je l' idete do kraja?", "Koliko koštate?", "Je l' djevojke mogu ostati i poslije nastupa?", "Može li se nastup produžiti'?"... Prvo im objasnim da ja prodajem svoj ples, energiju i ime i da vrijeme i početak performansa ugovore s mojim pravnim savjetnikom. Zatim i da se s gostima, kao i s gazdama lokala ne sjedi i da mi nismo "eskort'' - priča Dejan.

Najskuplje VIP prostitutke, dodaje on, kreću se od 500 do 1.500 eura. Ali, zbog probijanja u karijeri, prihvaćaju i druge vidove plaćanja - otvaranje određenih objekata, zapošljavanje, automobil....

Loša poruka mladim djevojkama

Dejan Nestorović tvrdi i da su mnoge modne agencije u Srbiji paravan za prostituciju. Tu se osvrnuo na video-klip na kojem striptiz izvodi jedna voditeljica i manekenka, koja je nedavno otvorila modnu agenciju.

- Hoće li će u njenoj modnoj agenciji "regrutirat'' djevojke za modnu pistu ili plesne erotske plesačice-striptizete?! Ali put bijelog praha, koji se vidi na snimci, vodi definitivno u nešto treće. Zašto to radi? Odgovor je jasan: hoće privući pažnju bogatih "sponzora". To što ona radi nema veze s modom i na taj način se šalje loša poruka djevojkama koje trebaju doći u modnu agenciju. Snimka koju je pustila u eter govori više o nečemu trećem jer je ona sramota i za striptiz i za modeling - tvrdi Nestorović.