FOTO  Mia Pojatina, aktualna Miss Universe Hrvatske sutra putuje na Tajland

mia

Kako bi joj ovaj dugačak put protekao što lakše, Mia će već ove srijede otputovati u Beč, odakle će izravnim letom Thai Airways u četvrtak popodne otputovati u Bankok.

Naša missica je u Samsonite i Baldinini kofere već spakirala večernje i cocktail haljine Sherri Hill, Baldinini cipele i torbice te ljetne haljine i modne dodatke iz Ljubljanskog shopping centra BTC City.

Jedno od brojnih događanja na svjetskom izboru biti će humanitarna aukcija nacionalnih poklona, gdje će Mia donirati tradicionalne konavoske naušnice "Verižice" izrađene u Zlatarni Dodić.

Posebnu pozornost svakako privlači i nacionalni kostim Zlatna dolina kojeg je dizajnirala dizajner-kostimograf Ljiljana Šoch iz Nove Gradiške, koji je dio programa parade nacionalnih kostima. Kostim je inspiriran bogatim dijelom Hrvatske-Slavonijom te tradicionalnom Slavonkom čednom i skromnom

ženom, koja se razvija u modernu, jaku, poduzetnu ženu, a u njegovoj izradi radio je tim od pet žena, puna tri mjeseca. Gornji dio kostima sadrži elmente tradicionalne slavonske nošnje, šlingano ručno rađeno tkano platno i ručno rađena čipka. Na pojasu i korzetu ručno je zlatnim koncem rađen hrvatski pleter, dio hrvatske baštine. Ogrlica i dio kostima prekriven je sa 2000 ručno ušivenih dukata. Dukati su svjedočili o bogatstvu obitelji.

Na ovogodošnjem izboru Miss Universe sudjeluje preko devedeset ljepotica iz cijelog svijeta, a jednoj od njih će u glamuroznom finalu u kojem će nastupati trostruki dobitnik nagrade Grammy, NE-YO, aktualna Miss Universe, 22-godišnja Demi-Leigh Nel-Peters iz Južnoafričke Republike predati krunu Miss Universe.

No put do tog trenutka nije nimalo lagan: nakon preliminarnog natjecanja koje uključuje natjecanje u kupaćim kostimima, večernjim haljinama te razgovor sa članovima žirija, biti će odabrane po četiri predstavnice iz Europe, četiri iz Afrike/Azije, četiri sa Američkog kontinenta i još četiri najuspješnije neovisno o kontinentu s kojeg dolaze. Hoće li i naša Mia biti među 16 najljepših, znati ćemo sredinom prosinca.