Mateo Kovačić ženi lijepu Izabelu: Povorka krenula po mladu uz pjesmu Moja Hercegovina

Mateo Kovačić, svadba
...dugogodišnju ljubav iz srednjoškolskih dana, lijepu vršnjakinju Izabel Andrijanić.

Ispred crkve Svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima upravo se postavlja crveni tepih za zaljubljene mladence, a cvjećarke donose 50 raskošnih buketa kojima će urediti unutrašnjost crkve.

Iz dvorišta Kovačićevih na brdu u Sesvetama prije nego li je povorka krenula po mladenku orilo se uz pratnju harmonike 'Kamen, krš i maslina, vino, ganga, Neretva, sve to ima zemlja ta, moja Hercegovina'. Obitelj Kovačić inače korijene vuče iz Kotor Varoša, mjesta nedaleko od Banje Luke, a zbog ratnih nedaća Mateo je rođen u progonstvu u Linzu.

Iza kuće je bio postavljen okrugli šator za brojne goste koji su pristizali, a ulicom se jedva moglo proći od parkiranih automobila - Porschea, Ferrarija, Mercedesa i BMW-a.

Mnogi su vjerovali da će se vjenčanje održati u Dubrovniku jer je upravo tamo prije nekoliko dana sletio Realov nogometaš i Mateov suigrač Marcelo s obitelji, pa se pretpostavilo da je stigao na Mateovo vjenčanje. No, poštujući običaje, mladenci su se ipak odlučili za župu kojoj pripadaju.

U crkvi u kojoj će izreći sudbonosno 'Da' Mateo i Izabel su se i zaljubili. Naime, dok je Mateo godinama bio ministrant u svojoj župi, Izabel je pjevala duhovne šansone i psalme u župnom zboru Lilium, pa su nedjeljna druženja bila neizbježna.

Mladenci potječu iz pobožnih obitelji, stoga je u crkvi održana dulja ceremonija, jednosatno vjenčanje s misom, a slavlje se potom premjestilo u luksuzni zagrebački hotel Westin.

Iako Izabel i Mateo žive u Madridu, njihove obitelji u Sesvetama odavno planiraju vjenčanje. Andrijanići iz Sesvetske Selnice već se godinu dana, kažu susjedi, pripremaju za veliku svadbu.

- Nedavno su završili kompletno renoviranje kuće, nadogradili drugi kat, a kupili su i zemljište do svoje kuće kako bi postavili veliki šator za prijem gostiju - kažu Sesvećani bliski Izabelinoj obitelji. Moderna siva dvokatnica plijeni pozornost zbog brojnih staklenih stijena i visoke ograde koja blokira znatiželjne poglede. No, ne i najupornije.

- Dva dana prije vjenčanja postavljen je veliki šator od najmanje dvjesto kvadrata. Kristalni luster, svijeće, hrpa cvijeća, konobari s pladnjevima punim šampanjca, a gosti neprestano pristižu. Stalno gledamo hoćemo li koga prepoznati - rekli su nam oduševljeni susjedi. Uz detalje vjenčanja i poznate goste, razglaba se i o navodnoj Izabelinoj trudnoći, koja se smatra povodom vjenčanja.

Slobodna Dalmacija