Manje od polovice današnjih 20-godišnjaka će ući u brak

ljubav, prekid veze, pristojna, iskrena, nedostupna, brak, razvod braka, najstresniji događaj, loš životni partner, muškarci, strah, brak, brak, tinejdžeri

Dok se u generaciji njihovih roditelja nikad nije vjenčalo manje od trećine ljudi, od današnjih 20-godišnjaka vjenčat će ih se manje od pola, pokazala je studija britanske Udruge bračnog života. Iako tri četvrtine njih u svojim tinejdžerskim godinama zamišljaju da će završiti u braku i to žele, većina će kroz život mijenjati partnere, a povećat će se i broj onih koji sami odgajaju djecu.

Istraživači su analizirali statistiku novovjenčanih i rastavljenih parova te potvrdili trend koji je sve prisutniji u razvijenim zemljama - sve manje brakova i sve više rastava.
Osim toga, podaci pokazuju da unatoč tome što će rjeđe ulaziti u brak i sve kasnije imati djecu, tek će svaki 20-i roditelj iz nevjenčane zajednice ostati s istim partnerom dok dijete navrši 15 godina, piše Daily Mail.

Jedan od razloga za sve manje ulazaka u brak je kasnije osamostaljivanje, prevelik trošak vjenčanja, ali i životni odabir, pokazale su analize na više od 40.000 kućanstava od 2009. godine do danas.

Izvor: 24sata.hr