Laganje u vezi je dozvoljeno u ovim uvjetima

laž, laganje, zdravlje, laganje, laži, veza, laganje, znakovi, laži, laž, prijevara, varanje, laži, rečenice, otkrivanje, muškarci, laganje

Naravno da ne govorimo o laganju partnera kada je riječ o vjernosti i o zataškavanju afere, ali u nekim je situacijama mnogo bolje reći malu laž, kako bismo izbjegli svađu.

Kada želimo poštediti njegove osjećaje

Svaka žena koja je ikad bila u vezi s muškarcem barem je jednom bila suočena s glumljenjem oduševljenja poklonom koji nam se zapravo uopće ne sviđa. Pokloni zahtijevaju ulaganje vremena i truda, pa je poželjno ponekad odglumiti kako nam se sviđa, jer bi izražavanje nezadovoljstva moglo povrijediti drugu stranu. Naravno, ako si mu već tisuću puta naglasila kako ne voliš crvenu boju, a on ti je poklonio crveni komplet donjeg rublja, imaš svako pravo graknuti, ali ako je riječ o nečemu što te ne smeta toliko, bolje se pristojno zahvaliti i lagati da ti se sviđa. Sigurno je i on tu i tamo glumio da mu je fino nešto što si skuhala, jer je znao koliko si se potrudila.

Kada želimo izbjeći svađu

Neslaganje oko nečega može prerasti u svađu, pogotovo ako oboje inzistirate da ste u pravu. Umjesto da se držiš svojih argumenata, ponekad je bolje pustiti cijelu priču na miru i popustiti, makar prividno. Ovo se pogotovo odnosi na situacije u kojima znaš da si u pravu; istina će kad-tad izaći na vidjelo, a tvoj će se partner osjećati loše kada shvati da je izgubio, čak i bez tvojeg inzistiranja na tome da si u pravu. Ako se radi o sitnicama, bolje ih je ostaviti na miru, nego iz muhe raditi slona, jer tako neslaganje oko nečeg nebitnog može uzrokovati velike probleme. Naravno, ako je riječ o ozbiljnim stvarima, ne savjetujemo da lažeš o tome što stvarno misliš, jer time samo produbljuješ problem.

Kada želimo podržati drugu osobu

Njegov najnoviji hobi može biti nešto čime se zanosi, a činjenica da nikamo ne vodi ne znači da mu odmah to moraš nabijati na nos. Ovo se može primijeniti i na njegove želje i snove vezane uz karijeru, pa će tako njegov san o promaknuću, iako očigledno nerealan, biti nešto u čemu ga trebaš podržati, pa čak i ako mu moraš lagati da vjeruješ u njega. Snovi nas drže na životu, a uništavati nečije snove može biti vrlo okrutno. Čak i ako mu želje propadnu, moraš se ponašati kao da nisi znala da će se to dogoditi, jer ako mu kažeš da si to i očekivala, može tebe okriviti za manjak podrške. Naravno, ako ti se čini da su njegove želje sasvim nerealne i izvan okvira, na tebi je da ga na nježan način vratiš u realnost.

portaloko.hr