Konobar se naljutio zbog male napojnice, nekoliko dana kasnije uslijedilo je veliko iznenađenje

Iako ta praksa kod nas nije obavezna, u Americi je, primjerice, vrlo nepristojno ne ostaviti napojnicu konobaru.

Da je to tako potvrdio je i jedan konobar koji je na Imguru objavio kako ga najviše frustrira kada dobije malu ili nikakvu napojnicu, a gost restorana mu zahvaljuje i smiješi se na odlasku.

Korisnik pod imenom Seminole objavio je tako da mu je grupa tinejdžera ostavila samo 3,28 dolara napojnice što je, s obzirom na ukupan račun koji su platili, premalen iznos.

No, deset dana kasnije ugodno se iznenadio. U restoranu su mu tinejdžeri koju je tu večer posluživao ostavili pismo.

Objasnili su mu kako su 7. listopada večerali u restoranu u kojem on radi te da im je to prvo 'odraslo' iskustvo koje im je konobar učinio još boljim. Također su se ispričali zbog napojnice koju su ostavili.

- Ispričavamo se jer nam je to bilo prvi puta da smo u takvoj situaciji i nismo znali kako se nositi s računom. Bio si nam od velike pomoći u podijeli računa, no potpuno smo zaboravili i zapravo nismo znali za napojnicu. Ispraznili smo džepove i jedino što smo našli bilo je ukupno 3,28 dolara. Tada nismo bili svjesni da je to malen iznos, no kasnije smo saznali za našu pogrešku i grozno smo se osjećali - stoji u pismo koje su konobaru ostavili tinejdžeri.

Osim pisma, u kuverti je bilo 18 dolara napojnice.

- U ovom sam poslu jako dugo, no nikad mi se takvo što nije dogodilo. Stvarno cijenim njihov trud i ljubaznost - komentirao je kasnije Seminole.

vecernji.ba