Koliko je u redu imati seksualne maštarije o nekom drugom dok ste u ozbiljnoj vezi?

sex, sex, mladi sex, mladi sex, sex, sexy, brak, sexy, sex, mladi sex, sex, sex, sex, sex, sex, sex, mladi sex, sex, sex, ljubav, sex, sex, sex, partneri, sex, sex, sex, žene, poze, začeće, sex, orgazam, sex, sex, maženje, sex, debljina, sex, greške, pitanja, sex, orgazam, mladi sex, sex, seks, uzbuđenje, veze, muškarac žena, seks, sex, ljubav, seks, dob, seks, ljubav, poze, seks, osobnost, Facebook, seks, seks, izbjegavanje, krevet, seks, muškarci, žene, seks, jedna noć, vodič, hrvatice, seks, predigra, žene, seks, roditelji, razgovor, seks, muškarci, žene, seks, veze, orgazam, seks, seks, priča, seks, pitanja, odgovori, vanilija, seks, studentice, kondomi, seks, poze, predigra, seks, ljubav, predigra, zablude, ljubav, seks, nevinost, seks, mrak, seksopedija, seks, žene, partneri, seks, veza, seks, iskustvo, partneri, muškarci, žene, seks, razlike, seks, zablude, seks, žene, loše navike, seks, krevet, strasti, ljubav, muškarac žena, zaljubljivanje, veza, znakovi apstinencijske krize,
...posebice ako maštarije uključuju seks s nekim drugim s kim trenutno nismo u vezi. No prljave misli o nekom drugom ima čak 98% muškaraca i 80% žena, tvrdi istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Sex.
Nedavno istraživanje otkrilo je kako je seks s nekim poznatim, a da nije njihov partner, u top deset fantazija što se tiče i muškaraca i žena. Istraživanje je pokazalo i kako većina ispitanih žena svoje simpatije prema drugom taji od partnera.

Pošto je to tako uobičajena stvar, možda bi se činilo zgodnim s partnerom podijeliti o kome maštate, no to će vam se najčešće odbiti o glavu. Naime, ako partneru kažete da maštate o nekoj poznatoj ličnosti, svom šefu, bivšem, ili pak najboljem prijatelju vašeg partnera, velika je šansa da će se osjetiti ugroženim i postati ljubomoran. Iduća stvar koja slijedi jest da će vas optužiti za ljubavnu aferu, a vi ste samo imali prljave misli.

Stoga je seksualne fantazije najbolje zadržati za sebe, a ponajviše zato jer često prestanu biti zanimljive ako se za njih sazna. Ako ih pak pokušate ostvariti, može biti da uopće neće ispasti onako kako ste zamišljali.

Druga je stvar kad se radi o fantazijama koje uključuju samo vas

Maštanje je itekako bitan i zdrav dio seksualnog života. U maštarijama fokus je uglavnom na nama samima, pa tom smo tom prilikom sami sebi atraktivniji, seksipilniji, moćniji, ili pak neviniji, ovisno o raspoloženju. Sanjarenje blokira vanjski svijet i pruža užitak što ujedno daje potreban odmak od svakodnevnog stresnog života.

Neki pak svoje maštarije nikad ne bi željeli ostvariti i vjeruju kako su čudne i previše perverzne.

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Sexual Medicine prošle godine, koje je uključivalo oko 800 muškaraca i 700 žena, otkrilo je kako su muškarci vizualni i više se vole fokusirati na dijelove tijela i seksualni čin, dok žene vole priču.

Davnih 1960-ih, novinarka Nancy Friday istraživala je ženske fantazije i zaključila kako žene zaista puno razmišljaju o seksu, a jedna od fantazija uključivala je njezinog partnera kako se seksa s njezinom prijateljicom, dok ona posprema namirnice u kuhinji.

Ako vam se ne sviđa pomisao na to što se događa u glavi vašeg partnera, gledajte to na ovaj način: i vi ćete sami bit napaljeniji, a seks bolji ako vaš partner naočigled uživa, nebitno što ga je do tog stanja dovelo. Uostalom, i vi zatvorite oči i iskoristite vašu maštu.

Izvor: jutarnji.hr