Koje su grudi najljepše? Baš ovakve muškarci najviše vole

Isti taj hormon stvara evolucijski nagon za snažnu povezanost u ljubavno-seksualnim odnosima, tvrde znanstvenici i autori knjige "Kemija između nas", Larry Young i Brian Alexander. - Muška opsesija ženskim grudima je poprilično čudna. Muškarci su jedini muški sisavci koji su fascinirani grudima u seksualnom kontekstu - rekao je Young. Sa znanstvenog stajališta, žene su jedini ženski sisavci čije se grudi povećaju u pubertetu, a također smo jedina vrsta u kojoj mužjaci miluju, masiraju i oralno stimuliraju grudi tijekom predigre i seksa.

Najprivlačnija verzija

No, koje su to grudi koje su muškarcima najprivlačnije - pitanje je na koje su u posljednjoj studiji odgovorili znanstvenici s praškog Charles Sveučilišta. Naime, oni su ustanovili da se kroz razne kulture provlači jedna morfologija grudi koja je muškarcima najprimamljivija. Odgovor se ne krije u veličini, odnosno muškarci diljem svijeta (uključujući Brazil, Kamerun, Češku, Namibiju i druge zemlje) gledajući slike golih ženskih grudi kao najprivlačnije su odabrali one srednje veličine - otprilike veličine trojke. No, ono što se nametnulo kao važniji faktor od veličine bila je čvrstoća tkiva, odnosno većinom su birali grudi koje im izgledaju "propšnije" i čvršće, postavljene visoko na prsnom košu, odnosno da još "stoje u zraku".

Takve grudi svakako su simbol plodnosti jer podsjećaju na mladenački izgled, uz koji dolazi i veća plodnost, objasnili su znastvenici navodeći primjer kako bi prosječan muškarac, da bira samo po grudima, radije odabrao nekog poput Jennifer Lawrence nego Kim Kardashian (čak i da su joj grudi prirodne).

Zašto baš grudi?

Stimulacija grudi i bradavica povećat će seksualno uzbuđenje kod 82 posto žena, a 60 posto žena tražit će od svog partnera da im dodiruje grudi, pokazala je nedavna studija Sveučilišta Sheffield. Milijuni umjetničkih dijela stvaranih proteklih 100 tisuća godina, kao i uspjeh magazina kao što je Playboy očiti su dokaz da su muškarci ekstremno orijentirani na grudi. Ipak, ta privlačnost ne dolazi iz odgoja, već je duboko usađena u naš mozak na razini nagona, objašnjavaju znanstvenici. Jedna od teorija koja objašnjava privlačnost grudi je ona evolucijsko-biološka po kojoj pune grudi, sastavljene većim dijelom od masnoća, signaliziraju muškarcu da je žena dobrog zdravlja i sposobna roditi i odgajati djecu. Druga hipoteza govori kako seks većine primata izgleda tako da mužjak ulazi "odostraga", a u tom smislu opsesija grudima povezuje se s njihovim oblikom, koji podsjeća na stražnjicu. Ljudi su među rijetkim životinjskim vrstama koji ljubav vode "licem u lice", gledajući u oči partneru, s čime grudi dolaze u prvi, odnosno drugi plan.

express.hr