KIM VERSON: Moj život u đačkom domu

hrvatska traži zvijezdu, kim verson

Umjesto da slavi do besvijesti i uživa u medijskoj pozornosti zbog pobjede u RTL-ovu showu Hrvatska traži zvijezdu, Kim Verson se ponijela poput prave horoskopske Djevice.

Racionalna i smirena 16-godišnjakinja iz Nove Gradiške, vrlo dobra učenica II. razreda Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu, gdje uči za kozmetičarku, odmah se vratila školskim obvezama. Nije je bilo dva mjeseca - zbog priprema i sudjelovanja u showu - tijekom kojih je boravila u vili u Gračanima. Bio je to “zlatni kavez” u kojem se zajedno s ostalih 15 natjecatelja pripremala za nastupe uživo, no neusporedivo liberalniji od mjesta na koje se sad vratila, piše gloria.com.hr.

Riječ je o Učeničkom domu “Dora Pejačević” na zagrebačkom Kennedyjevom trgu, čija je stanarka postala preklani - jer u Novoj Gradiški, kao ni u cijeloj Slavoniji, ne postoji škola za kozmetičarke koju je žarko željela upisati. Sa strogim kućnim pravilima u đačkom domu dobro se nosi jer roditelji je - iako je njihovo jedino dijete - nisu nimalo razmazili. I ne smeta joj što sobu - iste veličine kakvu ima u roditeljskom
domu - dijeli s dvije cimerice.

- U početku mi je bilo čudno spavati s nekim u sobi, no brzo sam se priviknula jer su Lara i Valentina odlične cure. Jako mi je važno da ne slušaju “cajke”, to ne bih podnijela. I hrana je uglavnom dobra, ali nedostaje mi mamina pita od jabuka - priznaje Kim Verson, koja se brzo priviknula na domska pravila.

- Nema odstupanja od rasporeda jer u suprotnom bi u domu sa 120 učenika zavladala anarhija. Doručak je, primjerice, od šest do 7.45, vrijeme za učenje je tri sata, a nakon deset sati na večer više nema izlazaka - objašnjava Kim Verson, dodajući da njihove aktivnosti, koje uključuju i pospremanje sobe te mijenjanje posteljine svaka dva tjedna, nadgledaju odgajatelji.

Damir Leljak

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst o Kim Verson i njezinom životu u đačkom domu pronađite u tiskanom izdanju Glorije (br. 805) ili se pretplatite na PDF izdanje