Kako vam seks može pomoći u karijeri

muškarci, seks, seks, rekord, seks, sanjarenje, seks, krevet, glavni, seks, misli, muškarci, situacije, žene, muškarci, seks ljubav, istraživanja, proizvodnja neurona, Neuroni, živčani sustav, demencija, muškarci, prijateljice, seks, muškarci, seks, partneri, seks, trikovi, proba, žene, tipovi, ljubav, bivši, zaborav, seks prakticiranje, muškarci, rizik, zdravstveni rizik, seks prakticiranje, ured, posao, seks navike, glavni grad, cure, seks prakticiranje, fantazije, seksualne fantazije, anketa, varanje, momak, cura, varanje, osveta
Iako se to prvenstveno odnosi na marketinške kampanje, činjenica je da seks može poboljšati vaš posao i karijeru. Naime, premda obično razdavajamo privatni i poslovni život, činjenica je da se stvari koje se događaju kod kuće i na poslu često preklapaju. Tako primjerice nakon stresnog dana na poslu možete doći nervozni doma, a stres na poslu uz to može povisiti vaš tlak te uzrokovati brojne zdravstvene tegobe, od glavobolje do nesanice.

Slično tome, i sreća koju donosite od doma ima umirujuć utjecaj na vas na poslu. Ona vam pomaže da donosite razumnije odluke, ali i smanjuje šanse da se razbolite od silnog stresa. Naravno, seks prodaje, no on ima i snagu da poboljša vaš poslovni život, bilo da ste marljivi radnik ili nadređeni. Evo nekoliko načina na koje dobar seksualni život može poboljšati vašu karijeru:
1. Ljudi koji imaju dobar seksualni život su bolje plaćeni

Navodno ima nekih prednosti održavanja dobrog seksa i izvan spavaće sobe. Jedna od tih prednosti je veća plaća, barem tako tvrdi istraživanje Instituta za istraživanje rada, u čijem je istraživanju otkriveno da osobe koje se seksaju bar četiri puta tjedno zarađuju više od svojih vršnjaka koji su manje aktivni u spavaćoj sobi. Navodno su oni koji se češće seksaju sretniji i zdraviji, što znači i da su entuzijastičniji na poslu, donose bolje odluke i manje su skloni diskriminaciji.
2. Seks smanjuje stres i produljuje zdravlje

Stres je najbolji lijek za smanjivanje stresa, što znači da ćete biti zdraviji i manje ćete morati na bolovanje. Prema knjizi 'Your doctor is wrong' od Sharon Norling, redoviti orgazmi mogu vam produljiti život tri do osam godina. Uz to, jedno istraživanje pokazalao je da seks s partnerom, kod žena srednjih godina, znači i više pozitivne energije sljedeći dan.
3. Seks proizvodi hormone koji će vam ojačati imunitet, te ćete biti manje bolesni

Hormoni koji se oslobađaju tijekom seksa puni su dobrobiti za vaše zdravlje. Primjerice smanjuju simptome kod žena koje boluju od lupusa, ublažavaju depresiju, a mogu vas čak i pomladiti. Istraživanje Kraljevske bolnice u Edinburghu pokazalao je da su četrdesetogodišnjaci, koji su se seksali za 50 ili više posto više od svojih vršnjaka, djelovali sedam do 13 godina mlađe.
4. Nema više migrena u uredu: oksitocin se bori protiv bolova

Oksitocin, koji se oslobađa tijekom seksa, sjajan je borac protiv bolova. Često ga prozivaju 'ljubavnim hormonom', a otpušta se i tijekom poroda kako bi žena lakše prebrodila rađanje. Uz svoju snagu da popousti bolove, ovaj hormon bi vas mogao natjerati da se osjećate bolje i sretnije u uredu.
5. Poduzetništvo može poboljšati vaš seksualni život

Kad preuzmete kontrolu nad svojim životom možete osjetiti kako postajete snažniji. A to može poboljšati i više od vaše karijere. Nedavno istraživanje dokazalo je da 14 posto poduzetnika ima bolji seksualni život otkad su napustili svoj stari, standardni posao. Znači, funkcionira obostrano. Bolji seks može poboljšati vašu karijeru, no i ostvarivanje samostalne karijere može poboljšati vaš seksualni život.

Net.hr