Kako spriječiti svađanje s partnericom?

Svađa zbog privlačenja pozornosti 

Kada se partnerica tuži kako više ne izlazite kao prije, to znači da se u njoj javljaju nostalgični osjećaji te vam ukazuje kako ste se prije možda više trudili. Jednom na mjesec ju iznenadite s nekim spontanim potezom poput ugodne šetnje, romantične večere ili neke sitnice. Ukoliko se kada vam ona počne pričati o tome što je bilo nekad vi postavite obrambeno, to će svakako izazvati daljnju svađu. 

Svađe zbog vaših prijatelja

Njeno kritiziranje vašega provođenja vremena s prijateljima u njenim mislima poteže pitanje koliko ste odgovorni i zreli. To znači da se dvoumi oko vaših odluka. U tom slučaju pozovite ju da ide s vama u društvo vaših prijatelja. Možda ona želi provesti neko vrijeme s vama i vašim prijateljima kako ne bi bila vaša nevidljiva partnerica te kako bi joj vi potvrdili da ste s njom i da vam nije problem dovesti ju pred prijatelje. Kada vidi da su vaši prijatelji normalni dečki i da imaju standardne muške priče više joj njihovo društvo neće biti zanimljivo i vi ćete moći i dalje sami odlaziti u njihovo društvo.

Svađe oko novaca

Kada partnerica okrene očima kada vi kupite nešto što ona ne smatra potrebnim, aludira na rasipnost s vaše strane. To potegne pitanje oko kontrole i sigurnosti. Kako bi to u potpunosti izbjegli napravite neki plan oko novca, oko čega trebate postići neki zajednički dogovor. Žene rado pristaju na to da si vi kupite nešto za sebe, pri tome je i ona sigurna da će i ona dobiti kada bude nešto željela. 

Intimne svađe

Na libido žene mogu utjecati mnoge stvari, među njima je i kontracepcija, zato morate razumjeti da im nije uvijek do seksa. U takvim situacijama trebaju vašu blizinu i romantiku. Umjesto da se svađate radije ju pitajte što bi ona željala. Neka istraživanja pokazuju da zagrljaji i maženje na žene djeluju kao afrodizijak. U romantičnim trenutcima radije nemojte pričati o seksu jer to može dovesti do svađe, radije se prilagodite njenim željama. Dajte joj ono što nam treba u tim trenutcima a ona vam to sigurno neće zaboraviti.

Još nekoliko korisnih savjeta

Kada partnerica izrazi svoju pritužbu, nemojte je zaskočiti s pitanjima zašto, jer će to u njoj probuditi obrambeni mehanizam. Radije izaberite pitanja koja se odnose direktno na rješavanje problema. Ne prepisujte to pms-u ili umoru, što jer najlakši razloga za vas, no kod nje su to ponead ozbiljni problemi. Kada govori ne prekidajte ju. Ukoliko ne želite svađu poslušajte ju do kraja i potom izrazite svoje mišljenje a potom je zagrlite ili pomazite kako bi joj dali do znanja da vam je stvarno stalo i da ju razumijete.

izvor: intimatemedicine.com.hr