Kako se muškarci osjećaju kad partnerica ne doživi orgazam?

Kako se muškarci osjećaju kad partnerica ne doživi orgazam?
Pokazalo se da je muškarcima jako stalo do partneričinog orgazma te da bi htjeli da ih ima više. Za muškarce je ekstremno zadovoljavajuće kad partnerica doživi orgazam.

Nadalje, uznemiri ih kad partnerica ne doživi orgazam, većinom zbog toga što misle da su oni krivi za to te da su loši u krevetu.

Istraživanje je pokazalo da muškarci sebe smatraju odgovornim za partneričin orgazam. Iako se pokazalo i da žene često ne vole s partnerom razgovarati o nedostatku orgazma, većina muškaraca je navela da bi voljeli da im partnerica to kaže.

I ne samo to, htjeli bi i da im partnerica kaže otvoreno što joj je potrebno da bi postigla orgazam, kako bi mogli pomoći i kako bi oboje više uživali u seksu.

'Ako žena ne doživi orgazam to me uvijek oneraspoloži, bez obzira na to što sam ja postigao orgazam', izjavio je jedan od sudionika u istraživanju.

'Mislim da je sasvim prirodno da muškarac krivi sebe ako partnerica ne doživi orgazam. Iako postoji puno faktora koji mogu utjecati na to da žena ne postigne orgazam tijekom spolnog odnosa i iako muškarac vjerojatno nije potpuno odgovoran za to, muškarci smatraju da je partneričin orgazam većinom njihova odgovornost', kazao je još jedan od sudionika.

Većini muškaraca teško pada ako partnerica ne postigne orgazam unatoč tome što su se oni trudili. To je za njih poražavajuće. Isto kao što smatraju velikim uspjehom ako partnerica postigne orgazam.

Izvor: net.hr